Békéscsaba

2024.07.27. 15:10

Padlásterápia: megfestették a nyári napot

Nyári nap – ez adta a témát a Padlásterápia 21. kurzusának, amelynek terméséből pénteken nyílt kiállítás Békéscsabán, a Lencsési Könyvtárban. A G. Pataki Mária dekoratőr által vezetett festőklub tárlatán 32 alkotó 135 kép tekinthető meg.

Licska Balázs

Szarvas Péter polgármester nyitotta meg a Padlásterápia kiállítását a Lencsési Könyvtárban. Fotó: Licska Balázs

G. Pataki Mária elmondta, hogy 32 alkotó 135 műve kapott helyet a tárlaton. Ezúttal a Nyári nap címet kapta a kurzus, majd a kiállítás is. Mindez azt jelenti, hogy olyan festmények születtek, amelyek valamilyen formában kapcsolódnak a nyárhoz, a képzeletnek most sem szabtak határt.

Szarvas Péter polgármester nyitotta meg a Padlásterápia kiállítását a Lencsési Könyvtárban
Szarvas Péter polgármester nyitotta meg a Padlásterápia kiállítását a Lencsési Könyvtárban. Fotó: Licska Balázs

A megnyitón köszöntőt mondott Szabó Zsuzsa, a Békés Megyei Hírlap nyugdíjasa. Elmondta, hogy a G. Pataki Mária vezette festőklub 2018-ban talált otthonra a Lencsési Könyvtárban, azóta heti két alkalommal találkoznak itt a résztvevők, akik immár igazi közösséget alkotnak. Évente négy alkalommal szerveznek kiállítást, a tárlatokon egyre több egyéni csoda szerepel. Közben a tagok száma megtöbbszöröződött, az alapításkori hatról harmincra nőtt.

Szarvas Péter polgármester elmondta, hogy a Lencsési Könyvtárban találkozik az irodalom és a képzőművészet. Mind a két művészeti ág egy tőről fakad, és azt a célt tűzte ki, hogy megteremtse a művész és a közönség közötti kapcsolatot: az egyik szavakkal, a másik pedig vászonra vitt gondolatokkal, értékekkel.

Hangsúlyozta: a városvezetés kiemelt figyelmet fordít a művészekre, ezekre a közösségekre, legyen szó amatőrökről vagy olyanokról, akik immár profiknak mondhatók. Az önkormányzat nagyra értékeli az alkotókedvet, azt, hogy a művészek örömet szereznek egy-egy alkotásukkal másoknak. Ő is kiemelte, hogy a mostani tárlaton 135 festmény kapott helyet, a sárga, a zöld, a piros és a kék színek pedig jókedvet, optimizmust sugároznak.

A rendezvényen verssel jelentkeztek Ujvári Katalin és Beraczkáné Veronika, valamint gitárral kísért dalokkal közreműködtek Lustyik István és barátai. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!