Csorvás

2024.08.02. 10:19

Húsz éve alkotnak a képzőművészek Csorváson

Idén ünnepli megalakulásának 20. évfordulóját a Körös Vidéki Képzőművészeti Egyesület. Csorvási székhellyel működik, a tagság többsége is csorvási, de Békés, Csongrád, Bács-Kiskun vármegyei, sőt, még erdélyi művész is alkot a köreikben, vagyis elmondható, hogy nemzetközi a tagság.

Gajdács Pál

– Tevékenységi körünk sokrétű, van köztünk festő, grafikus, keramikus, tűzzománc és üvegművész is – sorolja a megannyi művészeti ágat Keliger Mara, az egyesület elnöke. – Húsz év alatt egy civil szervezet életében is történnek változások. Örömmel töltött el minket, ha egy-egy új tag találta meg helyét a közösségünkben, a távozókról pedig rendszeresen megemlékezünk. Az amatőr társaság több képviselője diplomázott rajzszakon a kezdetek óta és rendszeresen kiállítjuk alkotásainkat.

A csorvási képzőművészeti egyesület néhány tagja és az alkotások
Fotó: Körös Vidéki Képzőművészeti Egyesület

Keliger Mara elmondta, hogy évente tartanak alkotótábort és alkotó hétvégéket, melyeknek a csorvási Wenckheim Kúria ad otthont (éppen ezekben a napokban is), de szakmai programokon is rendszeresen részt vesznek.

– Megragadunk minden pályázati lehetőséget, több alkalommal nyertünk is, amelynek köszönhetően jó eszközellátottsággal rendelkezünk. Hálásak vagyunk a Csorvási Gazdáknak, hogy húsz éve befogadnak minket és türelemmel viselik a gyakran rendetlenséggel járó, tevékenységünket, de köszönjük a csorvási önkormányzat támogatását.

A csoport átlagéletkora magas, ezért várják a fiatal, alkotni szerető új, fiatal tagok jelentkezését. Nyitottak olyan új irányzatok felé is, mint a tetováló művészet, vagy más modern technikák. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!