Csorvás

2024.09.15. 12:23

Az eső sem tántorította el a csorvásiakat a gazdanaptól

Úgy is sokan látogattak ki a XXIII. Csorvási Gazdanapra, hogy esőre, borongós, szomorkás időre ébredtek a helyiek. A szombaton a „Csorvási Gazdák Zrt.”, az önkormányzat, a Csorvásiak Baráti Társasága és a Csorvási Szolgáltató Nonprofit Kft. által szervezett esemény hagyományos eleme a fogathajtó verseny volt, melynek küzdelmei reggel 9-10 fokban kezdődtek el, ám így is 17 fogat állt rajthoz.

Gajdács Pál

Idén is sokan szorgoskodtak az egyik legrégebbi betétprogram, a pogácsatalálkozón

Fotó: Fotó: Herczeg Tamás facebook oldala

A tét két kategóriában – a póni kettesfogatban és egyesfogatban – a Békés vármegyei bajnoki címek eldöntése is volt. Póni kettesfogatban Lénárt Sándor (Orosházi Szabadidőpark és LSE) az egyesfogatoknál Szöllősiné Bujdosó Klára (Füzesgyarmati Alapítvány) szerezte meg a pontok döntő többségét, s lett aranyérmes.

Miközben a fogatok már versenyeztek, a főzőverseny résztvevői is felsorakoztak, hogy fakanalat ragadjanak. Idén a Csorvásiak Baráti Társasága marhapörköltje vívta ki a zsűri tetszését, a második helyezett Csorvás Város Egyesített Szociális Intézménye marhalábszár pörköltje, a harmadik Sárvári Margit babgulyása lett.

– A látogatók száma jelentős volt és a versenyző csapatok is bőségesen képviseltették magukat, mind a fogathajtó versenyen, mind a főzőversenyen, ahol 16 csapat mérte össze tudását és mutatta be ízletes fogásait – fogalmazott hivatalos közösségi oldalán a gazdanapra ellátogató Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

Nem hiányozhattak a Jawa, Pannonia, MZ, Simson és más régi, nagy becsben tartott motorok, melyekkel többsége egyfajta ébresztőként már a reggeli órákban felvonultak Csorvás utcáin. Két év után állították ki ismét a még mindig működőképes öreg gépeket. Az érdeklődők Hoffer, John Deer és MTZ traktorokat csodálhattak meg. Idén sem maradt el a látvány-lekvárfőzés és a pogácsatalálkozó (amely jövőre lesz 10 éves!). Szorgos kezek Salla Valéria alpolgármester irányítása mellett idén egy karikás ostort raktak ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!