Programok

12 órája

Itt a lista, hogy mi várható az Őszi Művészeti Hetek során Békéscsabán

Október 1-jén kezdődik és november 30-ig tart az Őszi Művészeti Hetek rendezvénysorozata Békéscsabán – ismertette csütörtökön a Szent István téren tartott sajtótájékoztatón Szente Béla és Forczek Győző, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója és igazgatóhelyettese. Az Őszi Művészeti Hetek keretében 21 esemény lesz a központi épületben.

Licska Balázs

Szente Béla igazgató elmondta, hogy az Őszi Művészeti Hetek közel két évtizedes múltra tekint vissza. Annak idején a Tavaszi Fesztiválon megszokott módon szedték egy csokorba az őszi rendezvényeket. Hangsúlyozta, hogy a közönség is kedveli a rendezvénysorozatot, amely az elmúlt években rengeteget változott, és immár olyan jellegű programok, koncertek is helyet kapnak benne, amelyekre korábban nem volt, nem lehetett példa. 

őszi művészeti hetek, sajtótájékoztató, Békéscsaba
Forczek Győző és Szente Béla beszélt az Őszi Művészeti Hetekről a Szent István téren tartott sajtótájékoztatón. Fotó: Dinya Magdolna

Huszonegy esemény lesz az Őszi Művészeti Hetek keretében a központban

Forczek Győző igazgatóhelyettes elmondta: 21 esemény lesz a központi épületben, a termeket pedig tízféleképpen rendezik be. A kereken két hónapon át tartó, október 1-jén rajtoló és november 30-ig tartó rendezvénysorozatra összesen 9 ezer érdeklődőt várnak, ami rekordnak számít az Őszi Művészeti Hetek eddigi pályafutásában. Sorolta, hogy lesznek

  • könnyű- és komolyzenei koncertek,
  • kiállításmegnyitók,
  • színházi előadások,
  • előadások

is többek között. A teljes felhozatal elérhető lesz a Csabagyöngye Kulturális Központ honlapján és Facebook-oldalán.

Jön Zorán, az Ossian és az Analog Balaton is

Október 1-jén Zorán koncertezik a Csabagyöngye Kulturális Központban, a fellépésére 900 érdeklődőt várnak. Október 5-én az AWS hozza el egy turné keretében a slágereit Békéscsabára. Október 12-én lesz az Ossian-koncert, itt több mint ezer látogatóval számolnak. Október 17-én Pál Ferenc előadása szerepel a kínálatban. November 9-én a Tunyó Öröksége Zenekar lép fel, november 16-án pedig az Analog Balaton, november 30-án pedig a Pop-Punk Fest vet véget a rendezvénysorozatnak.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!