Diákok alkotásai

2024.09.10. 14:46

Street art kiállítás nyílt Gyula egyik legszebb utcájában

Gyulára érkezett a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium művészeti tagozatán tanuló diákok szabadtéri tárlata. A gyulai művelődési központ közelében látható különleges street art kiállítást Békéscsaba és Békés után harmadik helyszínként Gyulán tekinthetik meg az érdeklődők.

Papp Gábor

Fábián Tamás, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője a street art kiállítás kapcsán elöljáróban elmondta, a művelődési központ számára fontos, hogy lehetőséget adjon a tehetségek bemutatkozására.

street art, kiállítás, Gyula, BSZC
Fábián Tamás és Novák Attila mutatta be a különleges street art kiállítást. Fotó: Bencsik Ádám

– A street art kiállítás a Fajó János Alkotóházban tevékenykedő fiataloknak biztosít teret – fogalmazott. – A tárlat emellett bemutatja, hogy a békéscsabai intézmény milyen fontos értékek mentén működik.

Street art kiállítás: körüljárják a megyét

Novák Attila, a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum művészeti tagozatának munkaközösség-vezetője elmondta, a kiállítást street art stílusban igyekeznek körülvinni a vármegyében.

A tárlattal diákjaink munkáinak keresztmetszetét, egy olyan kis megállító felületét hoztuk el Gyulára, amely a a pályaválasztás előtt álló városi fiatalság számára is izgalmas és érdekes lehet. Aki a művelődési ház környékén, Gyula egyik legszebb utcáján sétál, találkozhat azzal a sokszínűséggel, amit a tagozat képvisel. Láthatóak a divat-, jelmez- és díszletkészítő, a fotográfus, a grafikus, a mozgógép- és animációkészítő szakkos diákok alkotásai, év közben készült és vizsgamunkák egyaránt megtekinthetők.

Számítanak a fiatalok figyelmére

Hozzátette, a Fajó János Alkotóház külön oldallal rendelkezik a közösségi oldalakon, ahol az érdeklődők számtalan módon találkozhatnak kibővített tartalmakkal. 
– A tárlattal szeretnénk felhívni az utca embere és az érdeklődő fiatalok figyelmét is felhívni az alkotásokra – folytatta a gondolatot, majd kitért arra, hogy a kiállítás Békéscsaba főtere és békési Gödör kulturális szórakozóhely után harmadikként érkezett Gyulára, majd a tervek szerint Szarvason és Gyomaendrődön is látható lesz.

Teljes egészében az iskolában készült

A munkaközösség vezetője kiemelte, a leporelló teljes egészében az iskolában készült. A nagy méretű nyomatok is az iskola nyomdaipari tudásközpontjában készültek, a nyomda világszínvonalú printeket hoz létre. Fábián Tamás elmondta, a mostani tárlat egy későbbi együttműködés alapjait is jelentheti.

 

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!