Nyíri Lajos Táncsport Egyesület

2024.09.09. 15:29

Legyen tánc! Kiemelt ranglistaversenyt szerveznek szombaton Békéscsabán

A táncosoké lesz a parkett szombaton Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban, ahol szombaton országos ranglistaversenyt rendeznek – jelentették be hétfőn, a kulturális központban tartott sajtótájékoztatón. A Nyíri Lajos Táncsport Egyesület vezetői arról is meséltek, hogy milyen tanfolyamokat, foglalkozásokat tartanak kicsiknek és nagyoknak.

Licska Balázs

A Nyíri Lajos Táncsport Egyesület elnöke, Liborné Gaál Gabriella elmondta, hogy az egyesület rendkívül komoly múltra tekint vissza, a klubot 1961-ben Nyíri Lajos és felesége alapította, majd lányuk, Nyíri Mária vitte tovább férjével, Felczán Bélával. Az elmúlt évtizedek rengeteg kimagasló eredményt értek el a klub, immár egyesület kötelékében nevelkedett versenytáncosok. Sőt Békéscsaba 53 alkalommal szervezhetett országos bajnokságot is.

tánc, ranglistaverseny, Csabagyöngye Kulturális Központ
Hajas Tibor, Liborné Gaál Gabriella és Csik Krisztina, a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület alelnöke, elnöke és tánctanára tartott sajtótájékoztatót
Fotó: Bencsik Ádám

Versenytáncosokat nevelnek, táncot oktatnak

Hangsúlyt fektetnek a versenytáncosok nevelésére. Megemlítette a fiatal párok közül Csik Krisztinát és Szőke Balázst; a seniorok közül pedig Králik Jánosnét és Apáti-Nagy Pétert, akik ketten együtt 147 évesek. Beszélt arról: néhány fiatal mellett főleg senior versenyzővel büszkélkedhet az egyesület. Ennek oka, hogy amikor a középiskolások végeznek, akkor elkerülnek Békéscsabáról – továbbtanulnak Budapesten vagy más nagyvárosban –, és így kikerülnek az egyesület kötelékéből is. 

Az egyesület kiemelt figyelmet fordít a táncoktatásra is, ezen a téren főleg a senior korosztály jelenik meg. Ugyanakkor szeretnék minél inkább megszólítani a gyermekeket, a 6 és 10 év közöttieket, népszerűsíteni közöttük a versenytáncokat – tudva persze azt, hogy csak a táncon belül szintén van számos választási lehetőség –, ezért várhatóan bemutatkoznak majd óvodákban, iskolákban a jövőben. 

Kiemelt ranglistaverseny lesz szombaton Békéscsabán

A szombati viadal kiemelt ranglistaverseny lesz – ismertette Hajas Tibor, a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület alelnöke. Elmondta: évente három ranglistaversenyt rendeznek – ezen felül van az országos bajnokság –, ezeken a párok pontokat gyűjthetnek, és a pontok alapján mehetnek nemzetközi színtérre. Tehát, mint fogalmazott, a szombaton 13 órától a Csabagyöngye Kulturális Központban rendezendő viadal komoly téttel bír.

A korosztályokat tekintve igen széles lesz a paletta, versenyeznek majd juniorok, ifjúságiak, felnőttek és seniorok – folytatta, sorolva, hogy

  • a juniorok a 11 és 14 év,
  • az ifjúságiak a 15 és 17 év,
  • a felnőttek a 18 és 35 év közöttiek,
  • míg a seniorok a 35 év felettiek, és itt is van több korcsoport.

Főleg a standard, azaz klasszikus báltermi táncoké lesz a főszerep, de latin táncok ugyancsak lesznek. Sőt egy meglepetés műsorszámmal is készülnek a közönség számára.

Meglepetéssel is készülnek a közönségnek

A Dancing With The Starts zsűritagja, Molnár Andrea egy formációval érkezik Békéscsabára, és egy nagyjából 15 perces, standard és latin táncokból összeállított produkcióval lépnek fel – ismertette Csik Krisztina, a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület tánctanára.

Tanfolyamokat szerveznek, klubfoglalkozást tartanak

Liborné Gaál Gabriella elnök arról is beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a Csabagyöngye Kulturális Központban működő Nyíri Lajos Táncsport Egyesület mivel készül a különböző korosztályoknak a jövőben. Tanfolyamot szerveznek 6 és 10 év közötti gyermekeknek, amelyen előtérbe kerülnek a standard és a latin táncok egyaránt, és megy majd tovább a felnőtteknek szóló társastánctanfolyam is. Folytatódik a 20 és 70 év közötti nők számára indított klubfoglalkozás, amikor latin zenére mozognak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!