Program

3 órája

Utcazene-fesztivál Békéscsabán: zenekarok lepték el a belvárost – videóval

Folyamatosan mentek a koncertek szombaton Békéscsaba belvárosában, az első alkalommal megszervezett utcazene-fesztivál keretében: hat helyszínen húsznál is több fellépő szórakoztatta a sétálókat, a közönséget. Az utcazene-fesztivál szombaton a Szent István téren utcabállal zárul.

Licska Balázs

Ahogy azt beharangozták, a szombati békéscsabai utcazene-fesztivál keretében húsznál több zenekar lépett fel, óránkénti váltásban a belváros hat helyszínén, így

  • a Kossuth téren, 
  • a Szent István tér és a Justh Gyula utca sarkán, 
  • a Szent István téren, 
  • a Jókai színház előtt, 
  • a sétálóutcán, 
  • a Korzó téren. 
Hat helyszínen mentek a koncertek az utcazene-fesztivál keretében
Hat helyszínen mentek a koncertek az utcazene-fesztivál keretében. Fotó: Licska Balázs

Közben a rendezvényhez csatlakozó vendéglátóhelyek kedvezményeket kínáltak, sokan megálltak és leültek séta közben, azok teraszairól hallgatták a koncerteket.

A zsűri mellett a közönség is szavazhatott az utcazene-fesztiválon

A hat mellett volt egy mondhatni plusz, hetedik helyszín is, a Csabai Rendezvénypajta, az ott fellépők azonban nem vettek részt a versenyben. Ugyanis a zenekarok számára versenyt is hirdettek, egyrészt zsűri értékelte a teljesítményüket – a bírálók között volt Gál Csaba, Kölcsey Szabolcs, Balázs Zsolt és Ábry Zoltán –, de az utcazene-fesztivál különleges poharát megvásárlók ugyancsak leadhatták szavazataikat arra, aki számukra a leginkább tetszett.

Jó kedvet árasztottak Békéscsabán is a zenekarok

Én is zenélek, és nagyon szeretem az élő zenét, a koncertek hangulatát, teljesen más érzés úgy hallgatni zenét, mint otthon, a négy fal között – ecsetelte az egyik főszervező, Szenes Patrik.

Hozzátette, hogy amikor más városban járt utcazene-fesztiválon, akkor megfogta, hogy miközben sétált, jobbnál jobb zenéket hallott, és bár mások voltak a műfajok, mégis hihetetlen hangulatot teremtettek, jó kedvet árasztottak összességében a zenekarok. Azt remélte, hogy ez Békéscsabán is megvalósulhat, és hogy a fellépők képesek átadni ezt az érzést a közönségnek, azoknak, akik belecsöppennek az utcazene-fesztiválba.

Bemutatkozhattak, népszerűsíthették magukat a fellépők

Szenes Patrik arról is beszélt, hogy szerinte miért lehetett vonzó egy utcazene-fesztivál egy zenekar számára. Egyrészt bemutatkozhattak széles közönség előtt, népszerűsíthették magukat, ami nem elhanyagolható szempont egy-egy későbbi fellépés, meghívás miatt; másrészt értékes nyereményekért léptek színpadra, szálltak ringbe, az első helyezett például felléphet majd a Csabai Kolbászfesztiválon is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!