Atlétika

2019.03.29. 14:56

Városi támogatást kapnak a világbajnok békéscsabai atléták

Aláírták Márton Anita súlylökő világbajnok 2019-es évre szóló önkormányzati támogatásáról szóló szerződését. Az eseményre tegnap délután került sor a békéscsabai Polgármesteri Hivatal Mokos termében.

Gajdács Pál

A megjelenteket Szigeti Csaba, városi sportcsoportvezető köszöntötte, majd felsorolta Márton Anita legjelentősebb eredményeit, megjegyezve, hogy a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club súlylökője 2014 óta minden világversenyről éremmel tért haza.

Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere virágcsokorral köszöntötte a világbajnok atlétát. A városvezető elmondta, hogy a közgyűlés kimutatta szándékát, hogy milyen nagy tisztelettel van Márton Anita és edzője, Eperjesi László kvalitása iránt.

Fotók: Imre György

– Ez a különleges szerződés mutatja, hogy még inkább büszkék vagyunk rá, s hogy vigyázunk az értékeinkre. A támogatás tovább erősíti a pénzügyi hátteret és azt, hogy a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzőjeként további eredményeket érjen el – jegyezte meg Szarvas Péter.

Márton Anita hatalmas megtiszteltetésnek vette, hogy a város így is elismeri az eredményeit.

– Mindent megteszek, hogy méltóképpen képviseljem a várost és a klubomat is – jelentette ki a dobóatléta. – Remélem, hogy még fényesebb jövő vár rám, tudok javítani a téli eredményeimen és a szeptember végi dohai szabadtéri világbajnokságra a régi Márton Anita fog visszatérni. Tokió előtt egyre fogy az idő, próbálunk már az olimpiára is koncentrálni, amire tudomásunk szerint idén június 1-től már megszerezhető a kvalifikáció.

Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai Alétikai Club ügyvezető igazgatója nagy segítségként értékelte a támogatást, amely erősíti a klub költségvetését is.

– Csodálatos érzés volt a glasgow-i Európa-bajnokságon látni, hogy Anita visszatért és minden reményünk megvan arra, hogy Tokióban is jól szerepel. A klub nevében köszönjük a városvezetésnek a támogatást! – fejezte ki háláját az ügyvezető igazgató.

Dr. Ferenczi Attila, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club elnöke elmondta, hogy megijedtek, hogy a sérülés visszaveti a súlylökőt, ám számára nem volt kétséges, hogy Márton Anita a világ élmezőnyébe tér vissza.

– Büszkék vagyunk! Köszönjük! – fordult a sportoló felé az elnök. – Nem emlékszem arra, hogy egy sportoló külön sorban szerepelt volna a város költségvetésében. Köszönöm a városvezetés hozzáállását, hiszen egy kiemelkedő sportolóról van szó, olyan csillagról, amely nappal is világít.

Az esemény végén Szarvas Péter, Márton Anita és Tóth Sándor aláírta a sportoló 2019. évi önkormányzati támogatásáról szóló szerződést.

A polgármester elmondta, hogy a támogatás összege nyilvános, 7 millió forintról van szó.

Megtudtuk azt is, hogy a Tündei Utcai Atlétikai Centrum komplex felújításának tervezésére megérkezett a város 10 millió forintos támogatása.

Dobókört készített az edző

Eperjesi László, Márton Anita edzője a Tünde utcából érkezett az aláírásra, ahol ezúttal kivételesen nem edzést vezényelt, hanem az Atlétikai Centrum dobókörét újította fel.

– Láttam már néhány dobóversenyt és tudom, hogy milyen minőségű dobókörre van szükség. A betonfelületnek nem szabad csúszósnak, de nagyon érdesnek sem lennie, meg kellett találni az aranyközéputat. A dobókör nemcsak Anita munkáját, hanem a klub utánpótlás sportolóit is segíti – mondta Eperjesi László.

Az edzőtől megtudtuk még, hogy április 20-án elutaznak a hagyományos montenegrói edzőtáborba. A tervek szerint 27-én Drazsevinában, május 1-jén Bar városában versenyen is elindulnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában