röplabda

2019.04.05. 15:14

Beszólt és mutogatott a nyíregyházi edző?

Csaknem két és fél órás heroikus küzdelem után győzött a Fatum Nyíregyháza együttese a Swietelsky-Nékéscsabai RSE ellen a bajnoki elődöntő csütörtöki, harmadik mérkőzésén. A fordulatos találkozó remek reklámja volt a sportágnak, ha leszámítjuk a hazai csapat vezetőedzőjének viselkedését, aki a csabaiak edzője szerint hergelte őket. Hollósy László másképpen látja a történteket.

G. P.

A magas színvonalú, élvezetes összecsapás negyedik szettjében Tálas Zsuzsanna próbált megmenteni egy labdát az ellenfél térfelén. Az akció után Hollósy László „beszólt” és mutogatott feladónknak. Vezetőedzőnk, Paul Bogdan nehezményezte a hazai tréner magatartását és szemtől szembe kérte számon a történteket. A játékvezető a BRSE szakemberét sárga és piros lappal „díjazta”, míg a hazaiak trénere semminemű retorzióban nem részesült – olvasható a csabai klub Facebook oldalán.

A képen: Paul Bogdan (balról) és Hollósy László /Forrás: Facebook/

Az esetről Paul Bogdan a következőket mondta a BRSE közösségi oldalán:

– Tálas Zsuzsanna egy, az ellenfél térfelére pattanó labdát próbált megmenteni, amely pontosan Hollósy László előtt ért földet. A vezetőedző reakciója egyszerűen minősíthetetlen volt, ahogyan a játékosom előtt mutogatott és amilyen stílusban előadta magát. Ez számomra elfogadhatatlan volt és egyenesen odamentem hozzá, hogy fejezze be ezt a fajta viselkedést, hiszen ezt megtenni szégyen a röplabda pályán, főleg úgy, hogy nem először fordult elő nála ez a megnyilvánulás. Nem mondott semmit, egyből reklamált a játékvezetőknek, akik az ő sportszerűtlenségét nem, de azt, hogy én kiálltam a játékosomért „díjazták”. Hitetlenül állok az előtt, hogy ez a sorozatosan előforduló provokálást miért nem szankcionálják, ennek nem lenne helye a mérkőzéseken, nem méltó sportemberekhez – mondta Paul Bogdan.

A történetnek itt gyaníthatóan nem lesz vége, hiszen a játékvezetői ellenőr leírta jelentésében, hogy a hazaiak vezetőedzője folyamatosan provokálta a vendégek játékosait és volt a kiváltó oka az ominózus balhénak.

Mint ismert, Hollósy Lászlónak nem ez volt az első ilyen jellegű cselekedete. Az alapszakaszban a Vasas szurkolóinak történő mutogatását követően saját klubjának vezetése is elhatárolódott magatartásától. Ezt követően az elődöntő második mérkőzésen a békéscsabai szimpatizánsoknak is felmutatta középső ujját, majd pedig jött a csütörtöki eset.

A nyíregyházi edző is megszólalt az ügyben

– Mélységes megdöbbenésemnek szeretnék hangot adni. A BRSE honlapján egy olyan cikk jelent meg személyemmel kapcsolatban ami lassan kimeríti a becsületsértés fogalmát. A cikkben megjelent dolgok hazugságok. Egy ilyen szintű támadás mellett nem mehetek el szó nélkül – írja Facebook oldalán Hollósy László. A csütörtöki mérkőzés egy hatalmas dráma volt. Aki látta a két csapat heroikus küzdelmét az sosem fogja elfeledni. Erről kellene, hogy szóljon ez az összecsapás. Visszautasítom a vádakat. Nem provokáltam az ellenfél játékosait. Egyébként ezt támasztja alá, hogy sem a második játékvezető, sem az első játékvezető egyszer sem figyelmeztet. Nem is volt rá okuk. Telefon beszéltem már Baran Ádám úrral is, aki megígérte, korrekt módon, hogy utánajár a dolgoknak. Nyilván, mint közszereplő, sokmindent el kell viselnem. De ez a cikk túl ment most egy bizonyos határon. Még egyszer visszautasítok minden vádat és továbbra is úgy gondolom, hogy a cikkben megjelentek hazugságok, amelyek abszolút nem fedik a valóságot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában