Akrobatikus motorozás, videókkal

2019.05.06. 12:39

Podani Milán idén sem jött haza üres kézzel egyik kedvenc versenyhelyszínéről

Hetedik éve jár vissza május 1-jén Kunmadarasra Podani Milán szarvasi akrobatikus motoros.

G. P.

Idén is az Autós Motoros Majális keretében rendezték meg a Mugen Race stunt országos bajnokság első fordulóját. A 2019-es idényre a versenyszabályzat külföldi példa alapján jelentős változáson ment át, ezzel is nyitva Európa felé, és egyben új kihívást jelentve az idén is szép számban nevező motorosoknak.

A kvalifikációban a korábbi gyakorlattól eltérően a technikai elemek nem öt külön, hanem egy egységet képeztek a verseny során. A kvalifikáció köridőre, és az ezt követő mindenki által szabadon választott „legjobb trükkre” kapott pontszámok összege adta meg a döntő rajtsorrendjét. Ez a változat a nézőknek látványosabb, a versenyzőknek viszont nehezebb volt hibátlanul teljesíteni.

Ebben a sorozatban Podani Milán harmadik helyen végzett a korábbi magyar, és Európa-bajnokok mögött. Az időjárás ezután közbeszólt néhány milliméter esővel, ezzel még inkább megnehezítve a motorosok dolgát a vizes, majd ami még rosszabb, foltokban nedves pályán. Ebben a részben is volt változás, mivel az idén kétszer négy percet kellett versenyezni, a korábbi egyszer hat perc helyett.

Podani Milán az európai szintű gyakorlataiból egy kivétellel szinte hibátlanul teljesítette az első futamot. A viadal az újabb zivatar miatt mintegy másfélórás csúszással folytatódott, ami megint csak nem könnyítette meg a versenyzők dolgát. Az időjárás a nézők közül is sokakat elriasztott, ám a szarvasi fiút ez nem zavarta meg, megmaradt a lendülete, elszántsága, így a döntő futamot már hiba nélkül teljesítette.

Ebben az új rendszerben néhány ponttal lemaradva a másodiktól a tisztességes harmadik helyen zárta az első fordulót, mint a legfiatalabb divízió egyes versenyző. Külön öröm számára, hogy az érem mellett ő kapta a verseny legnehezebb, leglátványosabb gyakorlatáért járó különdíjat, ami a saját ötlete alapján Európában is egyedinek számít.

Folytatás a Hungaroringen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában