Tenisz

2022.02.10. 14:55

Kicsin múlott a továbbjutás

Egy decemberről elhalasztott F12-es Mesterversennyel kezdődött meg az idei fedett pályás szezon Mokán István Damján számára.

Fotó: Trenka Attila

A békéscsabai Viharsarok Tenisz Alapítvány üdvöskéje a budapesti Nemzeti Edzés Központban fogott ütőt a közelmúltban. A versenyt körmérkőzéses, majd a helyosztókat egyenes kieséses rendszerben rendezték. Damján nagy küzdelemben – csoportjában a legfiatalabbként – hármas körbeverés miatt, szettarányszámolás után nem jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba, de így is dicséret illeti, hiszen fegyelmezetten játszott és az egy vereség mellett két mérkőzését megnyerte.

– Erős csoportban játszott és csak rosszabb szettaránya miatt nem jutott tovább. Ha futballnyelven kellene mondani, akkor a többieké nulla és plusz egy, az övé mínusz egy volt – mondta edzője, Hankó Bálint, akitől megtudtuk, hogy tanítványa az F12-es magyar ranglistát a második helyről kezdi idén. – A versenyekben lesz egy kis szünet, de az edzésekben pár hetes felkészülés vár ránk, majd februárban már a magasabb korosztályban két tizennégyes verseny következik.

A Viharsarok Tenisz Akadémia a négy állomásból álló BTC-Kinder+Sport körverseny első budapesti fordulójában is érdekelt volt, mégpedig a fiú 12-es csapatának játékosa, Tóth Vid révén, aki éppen a viadalon ünnepelte a 11. születésnapját – nem is akárhogyan!

Szépen menetelt egészen a döntőig, ahol a Tóthok csatájában, nagy küzdelemben 5:3, 4:2 arányban alulmaradt a szegedi Tóth Tamással szemben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában