Labdarúgás - NB II.

2023.04.02. 18:08

Egy pontot szerzett a Békéscsaba a kiesési rangadón - galériával

Hiába szerzett egy furcsa góllal vezetést az első félidőben a Békéscsaba 1912 Előre a kiesési rangadón, a sereghajtó Kozármisleny egy bombagóllal rögtön a szünet után kiegyenlített. Az eredmény már nem változott, a csapatoknak meg kellett elégedni a döntetlennel.

Gajdács Pál [email protected]

Fotó: Für Henrik

A sereghajtó Kozármisleny lépett fel támadólag, s szinte rögtön a kezdés után két nagy helyzetet is kihagyott. Mintha a baranyaiak játszottak volna hazai pályán, többet birtokolták a labdát, és több akciót is vezettek, a Békéscsaba elvétve kontrákkal próbálkozott. A félidő közepén kezdett magára találni a lila-fehér mezes hazai együttes, amely egy furcsa találattal Futó Zsombor próbálkozása nyomán előnyhöz is jutott. Innentől kezdve azt történt a pályán, amit a csabaiak akartak, a Kozármisleny igyekezete néhány támadásban mutatkozott meg, de ezekből a szünetig nem tudott helyzetet összehozni.

Alig jöttek ki a második félidőre a csapatok, Várkonyi bombaerős lövésének köszönhetően máris a békéscsabai kapuban táncolt a labda. Kiegyenlített játék folyt a pályán, s bár mindkét gárda támadószellemben futballozott, egyik se tudta bevenni a másik fél kapuját.

A Békéscsaba tavaszi ötödik döntetlenjét jegyezte, s majd a bajnokság végén dől el, hogy ez ér e valamit a bennmaradás szempontjából

Békéscsaba 1912 Előre–HR-Rent Kozármisleny 1–1 (1–0)

Labdarúgás NB II-es mérkőzés. Békéscsaba, 710 néző. V.: Zimmermann (Punyi, Szilágyi N.). Békéscsaba: Krnács – Hodonicki (Szalai D., 82.), Albert I., Bora, Mikló – Hamed, Kitl M., Futó (Farkas M., 67.), Horváth P. (Máris, 67.) – Lukács R. (Kóródi, 67.), Czékus (Mágocsi, 84.). Vezetőedző: Brlázs Gábor. Kozármisleny: Somogyi – Sági, Gajág, Várkonyi, Turi – Tölgyesi, Horváth D. – Vajda R. (Károly, 80.), Bartha L. (Daru, 90.), Beke I. Péter – Vogyicska (Vas B., 80.).  Vezetőedző: Márton Gábor. 

Sárga lap: Kitl M. a 16., Lukács R. a 29., Turi a 36., Bora az 56., Albert I. a 61., Sági a 68. percben.

Szögletarány: 6:4 (3:3).

28. perc: Futó ívelte be a labdát a 16-oson belülre a labdát, amely úgy pattant meg, hogy Somogyi Máté fölött a kapu közepébe kötött ki, 1–0.

48. perc: Vogyicska cselezgetett a csabai 16-os előtt, majd Várkonyihoz passzolt, aki gondolt egyet és 20 méterről középről, ballal kapura lőtt, a labda a kapu jobb felső sarkába vágódott, 1–1. 

Jó: Albert I., Mikló, Futó, ill. Vajda, Várkonyi, Somogyi.

További eredmények: PMFC–Siófok, Kazincbarcika–Szombathelyi Haladás, Gyirmót FC Győr–ETO FC Győr, Szentlőrinc–Csákvár, Dorog–DVTK, Budafok–Mosonmagyaróvár.

Brlázs Gábor: – Sokadik hazai mérkőzésünket játszottuk, amikor az előnyünket nem tudjuk megtartani. A szünet után kimegyünk a pályára és kapunk egy óvodás gólt. Óriási fegyelmezetlenségeket követünk el, nem vagyunk elég agresszívak, a középpályán nem csináljuk meg a bezárásokat, ahogyan kellett volna. Saját magunkat hoztuk kellemetlen helyzetbe.

Márton Gábor: – Jól kezdtük a mérkőzést, negyedóra alatt volt három százszázalékos helyzetünk. Nagyon jól játszott a csapat, ám azután megkaptuk a szokásos komikus gólunkat, és kapaszkodhattunk vissza a döntetlenért. Az egy pont a látottak alapján kevés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában