Kézilabda

2023.09.24. 08:34

Izgalomból nem volt hiány Orosházán

Izgalmas körülmények között tartotta otthonában a két pontot az orosházi női csapat, az NB I. B-s bajnokság 4. fordulójában. Morva Zoltán alakulata a tavalyi év egyik „mumusát” a debreceni U19-es fiatalokat verte szoros csatában.

Bakulya Mihály

Mikula Dóráék nagyot küzdöttek a két pontért. Archív fotó: Zsedényi Péter

 

Zengő Alföld Orosházi KA–DVSC Schäeffler U19 33–29 (13–15)

NB I B-s női kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 150 néző. Vezette: Konkoly Áron, Oláh Bence.

Orosháza: Reszegi – Jáhn 2, Vörös 3 (1), ZAVACZKI 6, Kostyó, Kenyeres 4, RÁCZ 9. Csere: Bálint (kapus), Mikula 1, Gara, Ács, LUDVIG 5, Petri 3, Baráth, Horváth. Edző: Morva Zoltán. A Debrecen legjobb góldobói: Nagy N. 10 (4), Csamangó 8 (1).

Kiállítások: 20, ill. 10 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 6/5.

Az első pecekben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Azután viszont a házigazdák képtelenek voltak megfékezni a debreceni fiatalokat. Morva Zoltán időt is kért a félidő feléhez közeledve, de igazából ez sem hozta meg a változást. Két-három góllal rendre a vendégek jártak előbb, a hazaiak csak egyszer tudtak egalizálni a szünetig.

A második félidőben gyorsan egalizált az Orosháza, de változatlanul üldöznie kellett ellenfelét, mert a védekezése továbbra sem állt össze. A 42. percben emberhátrányból jött össze a fordítás, Zavaczki Boglárka ráadásul kettőre növelte az előnyt. Ez sem tartott, ki az utolsó tíz minutát 25–25-ös állásról kezdték a csapatok. Aztán komoly erőfeszítések árán 30–28-ra ismét lépéselőnybe került a hazai csapat, amely sorra kapta a 2 perces büntetéseket, de hármas emberhátrányban is növelni tudta előnyét, és végül megnyerte a találkozót.

Morva Zoltán: – A győzelemnek természetesen örülök, de sajnos a mutatott játéknak nagyon nem. Érthetetlen számomra, hova tűnt az a kemény, harcos védekezés, amit tavaly produkáltunk. Néhány játékost leszámítva nincsenek tisztában, milyen célokért küzdünk, eszerint állnak hozzá a mérkőzésekhez, ezen mindenképpen változtatnunk kell.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában