Kézilabda

2023.09.30. 22:01

Vörös Bettina születésnapi ajándéka

Bakulya Mihály

Képalá: Vörös Bettina gólerős játékkal segítette társait győzelemre. Fotó: Zsedényi Péter

Kézilabda Idegenbeli győzelemmel folytatta szereplését az Orosházi KC másodosztályú női csapata, amely szombaton a tavaly „mumusnak” számító PEAC együttesét verte szoros találkozón. A szülinapos Vörös Bettina 10 gólt tett a közösbe.

Pécsi TE-PEAC–Zengő Alföld Orosházi KC 27–28 (11–16)

NB I B-s női mérkőzés. Pécs, 60 néző. Vezette: Szedmák Márton, dr. Tóth Tamás.

Orosháza: Bálint – Ludvig 3, VÖRÖS 10 (7), Zavaczki 4 (1), Mikula, Kenyeres 1, RÁCZ 4. Csere: Reszegi (kapus), Ács, Kostyó 1, Gara, Petri, Jáhn, BARÁTH 4, Horváth B. 1. Edző: Morva Zoltán. A Pécs legjobb góldobói: Kanyó 10 (4), Kovács L. 8

Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2.

A születésnapos Vörös Bettina góljaival indított az Orosháza, amely később a vezetést is magához ragadta. A félidő közepét átlépve alakult ki a legnagyobb különbség, ekkor Baráth Berta találatával 5–9-es állást mutatott az eredményjelző. Egy hármas szériával innen még felzárkózott a PEAC, de a játékrész utolsó perceiben ezt viszonozták a vendégek, akik kiváló védőmunkával, továbbá Baráth és Vörös eredményességével a legnagyobb fórt építették ki szünetig.

A folytatásban gyorsan visszajött a meccsbe a házigazda, a gólerős Kanyó révén a 39. percben 17–18-ra közelítette meg az orosháziakat. A látogatók támadójátéka megakadt, és Morva Zoltán időkérése sem tudta őket átlendíteni a holtponton, így 17–20-as vezetésükről a 46. percre 21–20-ra fordult a kocka. A kritikus időszakban Rácz Panna lépett elő főszereplővé, aki hasznos gólokkal járult hozzá csapata feltámadásához (55. p.: 23–26). A meccs finise azért még így sem volt lefutva, mert a szívós egyetemisták még 24–28-as állásról is szorossá tudták tenni az utolsó másodperceket.

Morva Zoltán: – Parádés első félidő, érthetetlen második. Isten éltesse Vörös Bettinát!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában