Tereplövészet

2023.10.24. 15:03

Csak nüansznyival maradt le a kupaaranyról

Az 5. fordulóval a hétvégén Mogyoródon befejeződött az idei Field Target Magyar Kupa-versenysorozat. A szarvasi Sutyinszki István nem lehet elégedetlen, hiszen az öt forduló alapján végül a második helyen végzett.

Gajdács Pál

A mogyoródi lőtéren szinte mindig nagyon erős és kavargó szél fúj. Most sem volt ez másként, így az alapvetően nehéz pályát még tovább nehezítették a néha viharos erejű széllökések.

– Nekem szerencsém volt, mert amikor én kerültem sorra, akkor legtöbbször kevésbé fújt a szél, így a lövéseim szinte mindig betaláltak és borultak a célok – mondta a szarvasi légfegyveres tereplövész. – A legnehezebb álló célokból csak egyet hibáztam, viszont a térdelőkből hármat is elrontottam. Ezeken kívül egy ötven méter körüli távoli célnál túl sokat tartottam rá, így az nem borult le. Emellett két közeli kis találati zónájú célnál kivitte a szél a lövéseimet, ezeknél nem tartottam rá eleget.

Sutyinszki végül 7 hibával és 43 ponttal zárt, amivel meg is nyerte a versenyt. Az év végi összesítésben a verseny előtt a 3. helyen állt, de a kiváló befejezés után előrelépett egy pozíciót.

– Ugyanannyi pontot szereztem, mint az első helyezett Kozma Ferenc, de neki a százalékos eredménye 1,77-el jobb volt, így ő nyerte a versenysorozatot – mondta. – Bár a végső győzelmet nem sikerült megszereznem, örülök, mert csak hajszál híján maradtam le az első helyről és benne vagyok a legjobbak között.

A Field Target szezonnak erre az évre vége, ami jövő márciusban indul újra. Sutyinszki István a hétvégi Szlovák Hunter Field Target Open versenyre, valamint a november 4-i Hunter Field Target Magyar Kupa-versenysorozat zárófordulójára készül, utóbbit a Debrecen-bánki tereplőtéren rendeznek meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában