Torna

2024.01.24. 06:30

Varga Adrienn: két év után búcsú a csabai tornaklubtól

Éppen két éve tért vissza nevelőegyesületéhez Varga Adrienn egykori olimpikon tornásznő, aki az akkor gyermeket váró Mitykó Bianka Szabina edzői munkáját vette át a Torna Club Békéscsabánál. Az 1998-ban Szentpéterváron ugrásban Európa-bajnokságot nyerő klasszis szerepvállalása a napokban véget ért és innentől az általa 10 éve alapított egyesületére, a Szabad Torna SE-re fókuszál.

Gajdács Pál

Varga Adrienn a Szabad Torna SE egyik csoportjával egy korábbi felvételen

Forrás: Facebook

Varga Adriennt Fóri Márta, a Torna Club elnöke csábította vissza Békéscsabára, aki mindenképpen olyan szakembert szeretett volna megnyerni edzőnek, aki jól ismeri a nagy múltú békéscsabai klubot. Adrienn itt nőtt fel, tornászként itt aratta sikereit, jutott ki az 1996-os atlantai olimpiára, s lett két évvel később ugrásban Európa legjobbja.

– Váratlanul ért Varga Adrienn bejelentése, egyáltalán nem számítottam rá. Az év végén még több fórumon is büszkén nyilatkoztam, hogy végre valami elindult a szakosztályunkban, ahol edzőként neki is fontos szerepe volt. Nehéz, összetett sportág a torna, ahol kompromisszumokat kell kötni. Nem egyszerű a speciálisan működő klubunkba beilleszthető szakembereket találni, ezért nehéz helyzetbe kerültünk. Adrienn-nel nincs harag, békésben váltunk el, sikereket kívánok neki a további munkájában!

Fóri Márta elmondta, hogy az év végén a napi munkában már szerepet vállaló korábbi békéscsabai tornász, majd edző, Mitykó Bianka Szabina visszatért és átvette az egyik tornászcsoport edzéseit.

FH__1213
Varga Adrienn a TC Club Békéscsaba tornászaival és edzői stábjával
Fotó: Für Henrik

Megkerestük a távozó Varga Adriennt is, aki döntése fő okaként a 10 éve működő Szabad Torna SE-t jelölte meg.

– Nehéz döntés volt, két éve nem azért vállaltam el ezt a munkát, hogy abbahagyjam, de sajnáltam volna, ha nem próbálhattam volna ki a klubommal azt a munkát úgy, hogy csak arra koncentrálok – mondta a klubvezető, edző. – A távozásomnak nem személyes okai vannak. Nyár óta kezdett érlelődni, s amikor a Szabad Torna SE-ben jöttek a sikerek a világbajnokságon, majd tavaly decemberben elnyertük az „Év koreográfiája” különdíját a „Hóember” című gyakorlatunkkal a Unity for Passion Dance Fest Gáláján, akkor ez meghozta a döntést. Úgy érzem, hogy ebben a műfajban teljesíthetem ki igazán önmagamat, ezért a Szabad Torna SE-re szentelném az időmet. Az a cél, hogy minél magasabb színvonalú koreográfiával tudjunk felkészülni. Azt hiszem, hogy ez a koreográfia-vonal fog majd beszippantani az egyesületen belül és lehet, azon kívül is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában