Békéscsaba

2024.05.30. 14:59

Együttműködik a múzeum és a labdarúgó-akadémia - videóval

Együttműködési megállapodást kötött a Munkácsy Mihály Múzeum és a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia. A felek a dokumentumot csütörtökön szignózták a békéscsabai múzeumban.

Licska Balázs

A Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója, dr. Bácsmegi Gábor emlékeztetett, volt rá példa, hogy fiatal, távoli vidékekről Békéscsabára érkezett futballisták látogattak el az intézménybe, azért, hogy megtapasztalhassák, milyen gazdag történelemmel rendelkezik Békéscsaba.

múzeum, landarúgó akadémia, együttműködés
A Munkácsy Mihály Múzeum és a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia közötti együttműködési megállapodást dr. Bácsmegi Gábor és dr. Kovács Mihály írta alá a békéscsabai múzeumban. 
Fotó: Licska Balázs

Felkeresik a múzeumot a labdarúgók

Bár azzal kapcsolatban, hogy mit is foglalnak az együttműködési megállapodásba, további pontosítás szükséges, de például a nyári tábor idején is lesz, hogy két edzés között felkeresik a múzeumot a labdarúgók. Fontosnak mondta, hogy az ifjúság jelen legyen az intézményben. Járhat együtt a sport és a tudomány, lényeges, hogy a test mellett a szellemet is frissítsék.

A Békéscsabai Labdarúgó Akadémia elnöke, dr. Kovács Mihály elmondta, hogy az akadémián napi szinten 450 gyermek sportol, fiúk és lányok egyaránt. Ez a létszám felelősséget is jelent, a futballistapalánták révén benne vannak a helyi közösségek életében.

Egy társadalmi felelősségvállalási programot indítottak. Kapcsolatban vannak a Békéscsabai Rendőrkapitánysággal – a rendőrök például a drogokról, az elektromos rolleres közlekedésről, a nyár veszélyeiről is tartottak előadást –, valamint országos szinten az Egyszülős Központtal, és hasonló partnerséget terveznek a Békéscsabai Jókai Színházzal és a MOB Fair Play Bizottsággal.

Hangsúlyozta: ezeket a megállapodásokat igyekeznek tartalommal megtölteni. Az akadémián nem csak sportolókat képeznek, hanem komplex képzési programot biztosítanak a fiataloknak – akikkel az edzők mellett más szakemberek is foglalkoznak –, személyiséget fejlesztenek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában