Fekvenyomás

2024.05.09. 15:10

Négy fanaticos is kivívta a világbajnoki részvételt

Négy indulóval számolhatnak a békéscsabai Fanatic Body&Fitness Power egyesületnél az októberi világbajnokságon. A hétvégi ajkai kvalifikáción Poliák Judit, Kurucz László, Botás István és Klemm Ferenc küzdötte ki a részvételt.

Gajdács Pál

Bár a szlovákiai világbajnokság csak október 10-én kezdődik, a részvételről már a hétvégén döntöttek az Ajkán mintegy 450 induló részvételével megrendezett Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupán. A békéscsabai Fanatic Body&Fitness Power csapatában Poliák Judit a masters, 40 éven felüliek korosztályában felhúzásban 100 kg-ot teljesített, ami országos csúcs a 47 kg-os súlycsoportban, ahol természetesen övé lett az első helyért járó aranymedál. A masters III. korcsoportban Kurucz László 95 kg-os eredménnyel győzött fekvenyomásban a 67,5 kg-osok mezőnyében. A testsúly és a nyomott súly alapján történő abszolút értékelésben a harmadik helyen zárt.

A fanaticos versenyzők közül hárman, balról: Kurucz László, Klemm Ferenc és Botás István
A fanaticos versenyzők közül hárman, balról: Kurucz László, Klemm Ferenc és Botás István
Forrás: Fanatic Body&Fitness Power facebook oldala

Botás István az openben indult, ugyancsak a 67,5 kg-ban. Sikerrel nyomta ki a 115 kg-ot, ám megsérült, így nem kockáztatva a még súlyosabb sérülést, nem folytatta a versenyt, ám a vb-részvétele így sem forgott veszélyben, a viadalon pedig ezzel az eredménnyel is a második helyen végzett.

Klemm Ferenc a masters III. korosztályban a 110 kg-osok közé nevezett és fekvenyomásban egészen a 175 kg-ig jutott, ami bronzérmet ért és új egyéni csúcs.

A versenyzők munkáját a helyszínen Kurucz László és Forgó Lajos kísérte figyelemmel.

Elekes Anikó személyében egy gyulai versenyző is szerepelt Ajkán. A masters I. korcsoport –90 kg-os kategóriájában felhúzásban indulva 135 kg-os eredménnyel a kiváló második helyet szerezte meg. 

Harmadik kísérletre felhúzta a 145 kg-ot is, de sajnos a bírok nem adták meg. Innen folytatja tovább a készülést az Atlas Fitness Centerben. Idén még lesz egy versenye, majd jövőre már az Európa-, vagy a világbajnokságot vesszük célba! – mondta edzője, György Ildikó. 

Gróza-Balda Renáta

Az ajkai versennyel egy időben rendezték meg Budapesten a Hercules Olimpiát, ahol a fanaticos Gróza-Balda Renáta, élete első viadalán mérettetett meg. Mint edzője, Dénes József beszámolt, tanítványa néhány nappal a verseny előtt lebetegedett, ám a modell kategóriában így is az előkelő hetedik helyet szerezte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában