Biliárd

2024.06.07. 11:53

Vásárhelyi és orosházi siker a szeparált versenyeken

Vásárhelyi és orosházi biliárdos nyerte a hétvégi OB I.-es és OB II.-es szeparált versenyeket. Az egész bajnoki évre kiírt sorozat keretében immár hatodik alkalommal adtak randevút egymásnak Szeghalmon a két csapatbajnokságban érintett legjobbak.

Bakulya Mihály

Az I. osztályú csapatbajnokságban érdekelt játékosok egyéni viadalának helyezettjei

Az I. osztályúak szombati megmérettetésére 27 játékos nevezett, az új versenyteremnek köszönhetően nyolc közel azonos szintű asztalon folyt a küzdelem ötös és négyes csoportokban. Körmérkőzések után a 16 legjobb biliárdos maradt állva, és egyenes kieséses rendszerben jutott el a döntőig. A nap folyamán nem maradt veretlen induló, ami jól mutatja, hogy mennyire kiegyensúlyozottá kezd válni ez a fajta játék. A végső győzelmet a kiválóan, és nagyon okos taktikával játszó, hódmezővásárhelyi Pardi Roland nyerte, megelőzve a helyi Zsigovics Gábort.
Végeredmény: 1. Pardi Roland (DABE), 2. Zsigovics Gábor (Szeghalmi Safi BK), 3. Kiss László (Berényi BK), 4. Turi József (Csabai BK).

Az OB II.-es játékosok versenyének legjobbjai

Vasárnap az OB II.-es csapatbajnokságban érdekelt játékosok sereglettek össze a sárréti városba. Ekkor még nagyobb volt a versenyzési kedv. Összesen 48 játékos kezdte meg a csoportmérkőzéseket négytagú divíziókba sorsolva. A teljes mezőny kétharmada folytathatta a 32-es főtáblán. Nagyon szoros meccseket, izgalmas hajrákat és nagy fordításokat láthattunk a nap folyamán. A döntőbe az egész nap veretlenül menetelő szeghalmi Jónás József és az orosházi Horváth Zoltán jutott. A végső győzelmet a kiválóan, és a fináléban is rendkívül magabiztosan játszó Horváth Zoltán szerezte meg.
Végeredmény: 1. Horváth Zoltán (Klub 120 BK Orosháza), 2. Jónás József (Szeghalmi Safi BK), 3. Hangya Imre (Agrimill-Szikora BK), 4. Sós Imre (Kinizsi Team).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában