Labdarúgás

2024.07.04. 12:58

Visszatér Békéscsabára Viczián Ádám

Kilencre bővült az NB II.-es újonc Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó-csapatához nyáron leigazolt játékosok száma, csütörtökön Viczián Ádám, Kővári Róbert és Gyenti Kristóf érkezését közölte csütörtökön honlapján a klub.

Gajdács Pál

Két tapasztaltabb, illetve egy újabb fiatal játékossal erősödött a Békéscsaba 1912 Előre első csapatának kerete, így már majdnem véglegesnek tekinthető a játékosállomány.

ELŐRE, visszatérés, labdarúgás
Kővári Róbert,  Gyenti Kristóf, Viczián Ádám

Viczián Ádámot nem kell bemutatni a csabai közönségnek, hiszen a klub neveléseként, pályafutása kezdetétől, éveken keresztül erősítette a lila-fehéreket. A 187 centiméter magas, 28 éves, elsősorban a középpályán bevethető labdarúgó 2019-ben a Vasashoz igazolt, majd a Diósgyőr-Tiszakécske útvonalon keresztül visszatért Békéscsabára.

A szekszárdi születésű, 177 centiméter magas, 28 éves, Kővári Róbert jelentős tapasztalattal bíró jobb oldali középpályás szintén segítség lehet a Békéscsaba számára. A játékos szülővárosában kezdett el futballozni, majd Pécsett, a 2015–16-os idénytől Pakson pallérozódott, ahol az első osztályban is pályára lépett. Játszott kölcsönben Dorogon és Siófokon, de megfordult Sopronban is. A legutóbbi három szezont a Szeged-Csanád-Grosics Akadémián töltötte.

A tehetséges fiatal játékosok körét bővíti Gyenti Kristóf is, akit a védelem jobb oldalának megerősítésére igazoltak, mivel a próbajátékon meggyőzte a szakmai stábot alkalmasságáról, és 18 éves létére már rendelkezik másodosztályú játékpercekkel is. 

Az újabb érkezőkkel együtt így már kilenc nyári igazolást jelentett be a Békéscsaba 1912 Előre. Legutóbb két 27 éves középpályással, a Békéscsabán nevelkedett Hursán Györggyel és a Mezőkövesd Tiszakécskén kölcsönben játszó futballistájával, Márkus Attila Márkkal kötöttek szerződést. Korábban a 29 éves rutinos középpályás, de védőként is bevethető Csató Martin, a 19 esztendős Szolnokról igazolt középpályás, Pelles Patrik András, a Békéscsabára visszatérő kapus, Uram János (24) és a lila-fehéreknél 2017 és 2019 között 70 bajnoki és 6 kupamérkőzésen már szereplő középpályás, Szatmári István (27) érkezésére derült fény.

A Békéscsaba 1912 Előre vezetőségének ígérete szerint hamarosan újabb érkezőkről is be tudnak számolni.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában