Asztalitenisz

2024.07.16. 09:38

Hetedikek Szántosiék az ifjúsági Eb-n

Malmöben a csapatversenyekkel kezdődött az idei ifjúsági és serdülő asztalitenisz Európa-bajnokság. A viadalon az U19-es korcsoportban a válogatott tagjaként asztalhoz állt Szántosi Dávid, a Szarvasi Körös ASE játékosa.

Verasztó Lajos

Szántosi Dávid

Fotó: Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton

Első csoport mérkőzésükön a mieink 3:0-re győzték le Szlovéniát. Szántosi Dávid 3:0-ra nyert Miha Podobnik ellen. Az esélyesebb németektől a magyar csapat 3:0-ra kikapott. Szántosi Dávid az U19-es világranglista 14. helyén álló Andre Bertelsmeiertől három szoros játszmában szenvedett vereséget. A csehek ellen a továbbjutás volt a tét, a mieink a szarvasi fiatal vezérletével 3:2-re győztek. Szántosi Dávid 3:1-re nyert Sip Martin ellen, majd nagy csatában 3:2-re verte az U19-es világranglistán több mint húsz hellyel előtte álló, jelenleg 71. Vit Kadlecet. Sikerével a magyar együttes csoportmásodikként jutott a legjobb 16 közé. 

A nyolcaddöntőben nagy küzdelemben 3:2-re nyert a magyar együttes Spanyolország ellen. Szántosi Dávid 3:2-re kikapott Carrerától, majd remek játékkal 3:0-ra győzte le az U19-es világranglista 54. helyén álló Daniel Berzosát. A magyar csapat legjobbja Lei Balázs volt, aki mindkét ellenfelét legyőzte. A négy közé jutásért Franciaország ellen álltak asztalhoz a mieink, és 3:1-re kikaptak. Szántosi Dávid 3:1-es vereséget szenvedett Cotton Flavientől, így az 5–8. helyért folytathatta tovább. A lengyelek elleni találkozón a magyar csapat 3:0-ás vereséget szenvedett, így a hetedik helyen zárt. Ezen a mérkőzésen Szántosi Dávid nem állt asztalhoz, helyette az újonc Poór Balázs kapott lehetőséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában