Labdarúgás

2024.07.13. 18:43

Csabai döntetlen a KTE otthonában

A mátraházi edzőtáborban eltöltött hetet szombati kecskeméti tesztmérkőzéssel zárta le a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgócsapata. A lila-fehérek a színben velük egyező, ám élvonalban érdekelt Kecskemét otthonában léptek pályára. A házigazdák ketté szedték a keretüket, délelőtt a Szegedet, délután pedig az Előrét fogadták zárt kapuk mögött. Mindkét félidő egy-egy gólt, a meccs egésze pedig döntetlent hozott.

Bakulya Mihály

Kecskeméti TE–Békéscsaba 1912 Előre 1–1 (0–1)

kecskeméti TE
A lila mezes csabaiak az első félidőben, a vendéglátók a meccs hajrájában voltak eredményesek. Fotó: Kecskeméti TE/Facebook


Felkészülési labdarúgó-mérkőzés, Kecskemét, zárt kapuk mögött.
Kecskemét: Varga – Nagy K., Helmich, Vágó – Leoni, Kotula, Meszhi, Derekas – Májer, Zsótér, Szendeff. Játszott még: Pálfi, Polyák, Kovács K., Vattay. Vezetőedző: Szabó István.
Békéscsaba: Uram – Komáromi, Csató M., Viczián, Mikló – Kuzma, Szabó, Tóth M., Szatmári – Czékus, Zádori. Játszott még: Póser, Tóth P., Kovács G., Kővári, Pintér, Gyenti, Hulicsár, Zvara, Pelles, Sármány, Vólent. Vezetőedző: Csató Sándor.
Gólszerző: Kovács K. (80.), ill. Czékus (28.).

Zádori lehetőségével indult a meccs, amit Varga hárított. A pokoli forróságban a csabaiak később is aktívak maradtak a mezőnyben, illetve a hazaiak kapuja előtt. Közben azért Uram sem unatkozott. Kollégája a 28. percben Czékus Ádám lövésével szemben bizonyult tehetetlennek, a visszatérő támadó a jobb felső sarkot pókhálózta ki. Az utolsó negyedórában a KTE kezdeményezett többet, valós veszély nélkül.
Szünet után fokozatosan a cserék vették át a szerepet a csabaiaknál. Ekkor már gyakrabban pattogott a játékszer az Előre kapuja előtt, de Póser rendre a helyzet magaslatán állt. A Kecskemét fölénye a 80. percben hozta meg az egyenlítést, amikor is a nem sokkal korábban beszálló Kovács Kolos egy labdaszerzést követő kontra végén kilőtte a jobb alsó sarkot.

Az Előre FC július 20-án az szintén NB I.-es Nyíregyháza ellenzárja a gyakorló mérkőzések sorát. A találkozót Mezőkövesden játsszák le este 20.15 órás kezdéssel, de zárt kapuk mögött.
Csató Sándor: – A nagy meleg ellenére elérte célját a mérkőzés. Végig fegyelmezettek voltunk, gyors kontrákat vezetve szereztünk gólt. A második félidőben nyomás alá helyeztek bennünket, a védekezésünk azonban jól nézett ki. Hétfőtől bajnoki ritmusra váltunk, előtérbe kerül a frissítés, ami persze nem jelenti azt, hogy a fizikai részt elhagynánk, csak nem ilyen tömény mennyiségben adagoljuk, inkább a taktikai részre helyezzük a hangsúlyt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában