Úszás

2024.07.15. 17:21

Komlósi szenior verseny sok érdekességgel

Lassan két évtizedes hagyománya lesz annak, hogy a tótkomlósiak is feliratkoztak a szenior úszóversenyek rendezői közé. E hétvégén szombaton a 19. nemzetközi eseményükre kerül sor.

Beol.hu

A szenior úszók előszeretettel járnak az évente ismétlődő komlósi versenyre. Fotó: Kiss Zoltán

A klubalapító, a Tótkomlósi Rozmár Szenior Úszóklub Egyesület elnöke, a viadal főszervezője, Kancsó János minden évben örömmel nyugtázza, hogy népszerű a dél-békési esemény, hiszen az ország távoli pontjairól, sőt, határainkon túlról is rendszeresen érkeznek versenyzők a Rózsa fürdőbe. Az előzetes nevezések szerint idén is így lesz.
A 33 1/3 méteres medencében zajló eseményen öt férfi és öt női egyéni számot hirdettek meg idén, egész pontosan sprint számokra kerül sor, hiszen egyetlen hosszt kell teljesíteniük a résztvevőkben minden úszásnemben. Ezen kívül lesz mindkét nemnek egy-egy 133 1/3 méteres vegyesúszó lehetőség. És ahogy lenni szokott, a viadal záró aktusa a váltószámok (gyors-, vegyes- és mixváltó) lesznek, valamint a családi váltó. A szokásnak megfelelően 25 éves kortól akár a százon túliak nevezhetnek, a családi váltóban azonban a nagypapák, nagymamák, apukák, anyukák mellett az unokák is részt vehetnek.
Az első versenyszámra, a férfiak 33 1/3 méteres pillangóúszásának rajtjára július 20-án, szombaton 10.15 órakor kerül sor a Rózsa fürdőben, amit megelőz egy rövid ünnepélyes megnyitó.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában