Röplabda

2024.07.24. 15:51

Nánási Zoé profinak állt a BRSE-nél

Újabb saját nevelésű játékossal, Nánási Zoéval kötött profi szerződést a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület. A fiatal, mindössze 17 esztendős Nánási Zoé liberó poszton jelenthet erősítést.

Gajdács Pál

Az elmúlt évtizedben szinte kizárólag olyan liberók erősítették a viharsarki felnőtt csapatot, akik már a kezdetektől fogva a Békéscsabai Röplabda Sportegyesületnél pallérozódtak. A csapatkapitány, Molcsányi Rita is közéjük tartozott, a szintén válogatottságig jutó, de később a pályafutását Kaposváron folytató, ám azóta Molcsányihoz hasonlóan visszavonuló Szpin Renáta, és a a szintén saját nevelésű Kertész Petra is közéjük tartozott, aki ez idáig az extraligás alakulat egyetlen liberója volt, egészen mostanáig, amikor is Nánási Zoé következett.

Nánási Zoé, profi, liberó, BRSE
Nánási Zoé (pirosban) sajnálatos sérüléséig a tavalyi U16-os Európa-bajnokságon is szerepelt Archív fotó: Imre György

– Folytatva a hagyományokat, ismét az utánpótlásból szavazunk bizalmat egy fiatalnak, a következő szezontól kezdve ugyanis az előző idény legjavát az NB I.-ben töltő 17 éves Nánási Zoé is profinak áll! – írta hivatalos oldalán a BRSE. – Zoé már többször is bizonyította, hogy korosztályának egyik legtehetségesebb játékosa, tavaly a részben békéscsabai rendezésű U16-os Európa-bajnokságon is szerepet kapott a válogatottban (sajnálatos sérüléséig alapembernek számított), akárcsak az idei U18-as kontinenstornán.

Nánási Zoé már az ötödik olyan fiatal játékos Békéscsabán, akivel profi szerződést kötött a klub.

Profi szerződés Nánási Zoé mellett más saját nevelésű röplabdázókkal

Gajdács Lina személyében egy 16 éves, nyitásfogad ütő kapott profi státuszt, aki kulcsembere volt a júliusban a görögországi kontinensbajnokságon nyolcadik helyen záró korosztályos nemzeti csapatnak. A 17 éves Fekete Ramóna szintén stabil tagja volt az U18-as válogatottnak, aki nagyon korán, már 14 (!) évesen már bemutatkozott az Extraligában. Bár nem békéscsabai születésűek, de a nyitásfogadó ütő, a röplabdával Székesfehérváron megismerkedő Budai Viktória (19) és a két éve Gödöllőről érkező center Mikus Nina (17) is egy ideje már a Viharsarokba pallérozódik. Utóbbi az U20-as válogatott alapembere.

A békéscsabai játékoskeret tagja volt, de az utóbbi években az NB I.-es csapatban jutott szóhoz, a center Szatmári Lilla, akivel az új szezonban ismét az extraligás keretben számolnak. A Diósgyőrből leigazolt Kiss Emese még nála is tapasztaltabb, a 28 éves játékos a center posztján lehet erősítés.

A külföldi kontingens jelenleg három új játékosból áll, melyet a Kaposvári NRC korábbi szélső ütője, a portugál válogatott 31 éves Marta Santos Hurst, a szintén nagyon rutinos szerb feladó átló, Nina Kocsics (31) és a napokban a Békéscsabára másodjára visszatérő szlovák válogatott Barbora Koseková (29) alkot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában