Kispályás labdarúgás

2024.07.25. 15:24

Szinte játékvezető nélkül is játszhatnának

A közelmúltban befejeződött a Speciális Intézményekben élők, tanulók és dolgozók 2023–2024-es kispályás labdarúgó bajnoksága.

Gajdács Pál

A győztes dévaványai intézmény csapata

A több mint 10 éve elindított bajnokságot a Magyar Labdarúgó Szövetség Békés Vármegyei Igazgatósága szervezi és bonyolítja. Négy intézmény – a Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központ Békés Vármegye, Borostyánkert Otthon Dévaványa, a Békés Megyei Körösmenti Szociális Centrum, Magyarbánhegyes, az Esély Pedagógiai Központ EGYMI, Békéscsaba és a Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központ Békés Vármegye Békéscsaba – csapata vett részt a tornán. Az utolsó bajnoki évben a Magyarbánhegyes csapata nem indult, a rendezők bíznak benne, hogy a jövőben ismét csatlakozni fognak.

Korábban minden helyszínen őszi-tavaszi rendszerben találkoztak a csapatok. Az idei bajnokság minden mérkőzését Békéscsabán, a Mester Klub műfüves pályáin rendezték meg.

A bajnokság végeredménye: 1. Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központ Békés Vármegye, Borostyánkert Otthon Dévaványa, 2. Esély Pedagógiai Központ EGYMI, Békéscsaba, 3. Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központ Békés Vármegye Békéscsaba.

A gólkirály: Bogya István 16 góllal (Dévaványa).

– A labdarúgók hűen, maradva a labdarúgás iránti alázathoz és sportszerű játékhoz, szinte játékvezető nélkül is lejátszhatnák a mérkőzéseket. Példaértékű a szabályismeretük és a játékhoz való hozzáállásuk. Köszönet illeti a dévaványai csapat felkészítő edzőjét Ugrai Csillát. Továbbá az intézmények dolgozóit és a csapatok felkészítőit: Daru Imrét, Molnárné Szilviát, Andóné Szabó Tündét és Borsi Vincét – mondta Tóth Márton, az MLSZ. Békés Vármegyei Igazgatóság koordinátora.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában