Tereplövészet

2024.07.02. 12:14

Hajszálra a dobogótól a tereplövész

Kevéssel maradt csak le a dobogóról Sutyinszki István, a Hunter Field Target Magyar Kupa tatabányai 3. fordulójában. A harmadik hely sorsát öt versenyző között kellett szétlövéssel eldönteni, a szarvasi tereplövész végül a 4. pozíciót szerezte meg.

Gajdács Pál

Sutyinszki István csalódott a negyedik hely miatt, ám a tagsága biztos a válogatott keretben

Sutyinszkinak jól kezdődött a minap megrendezett verseny, a 10. pályáig hiba nélkül haladt, majd egy térdelő célt elhibázott. Ezután egy olyan fekvő céllal kellett „megküzdenie”, ami előtt magas fű volt.

– Féltem, hogy a füvet eltalálva nem a zónába fog csapódni a lövedék, így inkább kockáztattam és térdelve lőttem, de nem sikerült ledöntenem – elevenített fel egy nehéz helyzetet a versenyző, aki a legvégén a hirtelen feltörő széllökések miatt még két fekvőt rontott, így 4 hibával, 46 ponttal fejezte be a versenyt.

– Mint kiderült, még négy lövésznek volt ugyancsak negyvenhat pontja, és ez a harmadik helyre lett volna elég, így ötünk között szétlövés döntött a harmadik hely sorsáról. Nem nyertem meg, így holtversenyben negyedik helyen végeztem. Szomorú vagyok, mert hajszál híján maradtam csak le a dobogóról, de vigasztal az, hogy az első hatban benne vagyok, így továbbra is biztos a helyem a válogatottban – mondta.

Sutyinszki a HFT Magyar Kupában a 2. helyen áll. A sorozat következő, 4. fordulóját augusztus 24-én rendezik meg a székelyi lőtéren.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában