Súlyemelés

2024.08.30. 15:29

A békéscsabai Gulyás Milán parádézott a súlyemelő ORV-n

A négy békéscsabaival megerősített magyar súlyemelő válogatott győzelmével ért véget az elmúlt hétvégén a szlovákiai Bobrovban megrendezett az U18-as és U23-as korosztályoknak kiírt Olimpiai Reménységek Versenye. A viadalon a magyarok és a házigazdák mellett a cseh és a lengyel csapat lépett a tárcsák elé.

Gajdács Pál

A békéscsabai súlyemelőcsapat Bökfi János edzővel

Fotó: Fotó: Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő SE

A Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő SE versenyzői – Garamvölgyi Kasszandra, Fekécs Noel, Fekécs Gergő, Gulyás Milán – a 10 fős U18-as korosztályos csapatban indultak. A verseny végén a női és férfi eredményeket összeadva számolták ki a végeredményt. Csapatversenyeknél van mérlegelés, de nincs súlycsoportos eredményhirdetés, a mért testsúly alapján mindenki kap egy szorzószámot, amivel az elért összetett eredményét beszorozzák és a kapott pont alapján dől el a verseny. 

A versenyzőit Bökfi János edző is elkísérte.

– Mindenki komolyan vette a nemzetközi versenyt és annak megfelelően spannolta magát – mondta a tapasztalt szakember. – A lányok kezdték a napot, Kasszandra meg is mutatta hogyan is kell versenyezni és hat jó gyakorlatával egyéni csúcsot teljesítve a magyar hölgyek között a legjobb, a nemzetköziben induló tizenhat, U18-as korosztályú női versenyző között a negyedik lett. Szakításban 64, lökésben 83 kg-ot teljesített, a 147 kg-os összetett eredménye egyéni csúcs.

Délután a fiúé volt a pódium. Fekécs Noel élete első nemzetközi versenyén indult.

– Kicsit el is izgulta a szakítást és a 84 kg-os kezdőfogásán maradt. A lökésre azonban megtáltosodott és három jó gyakorlatot hajtott végre. A saját 125 kg-os országos csúcsát egy kg-al megjavította, az összetett eredménye 210 kg lett és a magyar fiú csapatban az ötödik, a nemzetközi versenyben a hatodik helyen zárt – mondta a csabai edző.

Fekécs Gergő szakításban jól kezdett, ahol a 102 kg-os egyéni csúcsig jutott. Lökésben a kezdőfogását könnyedén teljesítette, de egy rendezési technikai hiba (elromlott a szólítási program, éppen akkor, amikor ő következett és a 10 percig állt a verseny) annyira kizökkentette, hogy kétszer is elrontotta a kilökését (145 kg és 150 kg), így maradt a 133 kg-os kezdőfogás. Az összetettben elért 235 kg-os eredménye a nemzetközi mezőnyben a 8. helyre volt elegendő.

– Gulyás Milán fiatal kora ellenére parádézott, minden gyakorlata hibátlan volt és három serdülő országos csúcsot emelt. Szakításban 117-ről 118 kg-ra, lökésben 145-ről 146 kg-ra, összetettben 260-ról 262 kg-ra javította a saját maga által tartott rekordjait. Ezzel az eredménnyel a magyar csapatban és a nemzetközi mezőnyben is harmadik lett – sorolta tanítványa eredményeit Bökfi János.

Az U18-as magyar csapat meg is nyerte az összetett versenyt, Lengyelország a 2., Csehország a 3., Szlovákia a 4. lett. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában