Vízilabda

2024.08.29. 09:55

Két csabai csapat, tíz mérkőzés három nap alatt Szarvason

Gajdács Pál

A torna névadója, az olimpiai bajnok Fodor Rajmund és az egyik csabai fiatal, Restye Botond

A szarvasi Szent Klára Gyógyfürdő fedett 25 méteres versenymedencéjében három napon át napestig vízilabda-mérkőzéseket követhettek az érdeklődők, ugyanis augusztus 26–28-a között rendezték meg negyedik alkalommal a Fodor Rajmund Kupa utánpótlás felkészülési tornát.

Az idei eseményen két korosztály ugrott a vízbe, mégpedig a gyermek III. (2012-ben születettek) és a gyermek IV. (2013) korcsoportos fiatalok. Az előbbiben hat egylet körmérkőzéses torna keretében plusz egy rájátszásban, az utóbbiban öt csapat versengett a trófeáért ugyancsak körmérkőzéses alapon.
Mint korábban írtunk róla: a kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmund kezdeményezésére évről évre megrendezik Szarvason az utánpótlás számára a bajnokról elnevezett felkészülési tornát, amelynek ezúttal is nagy sikere volt.
– Nem mindennapi csúcsterhelésnek számít, hogy a két csapatunk három nap alatt összesen tíz mérkőzést játszott. Mindkét korosztálynak nagyon hasznos volt a felkészülési lehetőség, de ez az összes gárdára érvényes, hiszen egy jó színvonalú tornán fejlődhettek a gyerekek – mondta Katona Péter a csabai fiatalok edzője.

Végeredmények. Gyermek III. kcs.: 1. Balatoni VK Balatonfűzfő, 2. MATE-GEAC Gödöllő, 3. Csirkefogók VK, 4. AVUS Szombathely, 5. Debreceni VSE, 6. Soproni VSE.
Gyermek IV. kcs.: 1. MATE-GEAC Gödöllő 12, 2. Csabai Csirkefogók VK 9, 3. Oxigén Úszó- és Sportsuli Pilisvörösvár 6, 4. Angyalföldi Sportiskola DSE Budapest 3, 5. Soproni VSE 0.

A tornán a következő békéscsabai fiatalok kaptak játéklehetőséget. Gyermek III. korcsoport (zárójelben a tornán dobott gólok száma): Lipták Levente (kapus), Balogh Csanád (15), Balogh Bence (13), Bereczky Balázs, Csendes Péter (3), Korcsok Krisztián (6), Orosz-Tóth Olivér (4), Popa Dániel, Puha Lara, Restye Botond (2), Vandlik Ádám.
Gyermek IV. korosztály (zárójelben a tornán dobott gólok száma): Lipták Levente (kapus), Bátorfi Ádám (3), Csapó Ákos (7), Geszner Balázs (4), Köves Pál Hunor (5), Matei Alexander (3), Mihályi Bálint, Mórocz Dávid (1), Orosz Bertalan (4), Restye Botond (3), Súr Zétény, Szabó Máté (6), Számfira Kristóf (1), Szaszák Milán (2). (Akadt olyan mérkőzés, amikor a fiatalabb korosztályból egy-egy vízilabdázó feljebb ruccant az idősebbek közé.)
A torna játékvezetői voltak: Fodor Ádám, Fodor Rajmund, Godova Gábor, Juhász Tibor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában