Gyűjtés

2024.08.23. 10:23

Ónodi Henrietta elkezdhette a rehabilitációt

A békéscsabai olimpiai bajnok tornász, Ónodi Henrietta nővére, a szintén az Egyesült Államokban élő Barbara osztotta meg az adománygyűjtő oldalon a hírt, miszerint az adományoknak köszönhetően testvérét átszállították Floridában egy rehabilitációs kórházba.

Gajdács Pál

MTI Fotó: Honéczy Barnabás

Fotó: MTI Fotó: Honéczy Barnabás

Ónodi Henrietta nővére minden adományozónak megköszönte, hogy segítségüknek köszönhetően a testvérét átszállíthatták a floridai jacksonville-i rehabilitációs kórházba és mindenkit arra kér, hogy a jövőben is imádkozzanak Heniért. 

A kondorosi és békéscsabai kötődésű olimpiai bajnok tornásznőről augusztus első hetében rossz hírek érkeztek, miszerint újra kórházi ellátásra szorult, miután a tavasszal történt infarktusa után komplikációk léptek fel. Kondoros és Békéscsabai díszpolgára, Ónodi Henrietta az 1992-es barcelonai olimpián nyert lóugrásban arany-, talajon pedig ezüstérmet. Az Egyesült Államokban élő tornásznő márciusban szívinfarktust kapott és a költséges gyógykezelésére gyűjtésbe kezdtek. Kezelésére félmillió dollárt szeretnének összegyűjteni.

A Magyar Nemzet korábban arról írt, hogy a bajnok részére létrehoztak egy adományszámlát is a gofundme.com oldalon, melyen célösszegként félmillió dollárt (180 millió forintot) jelöltek meg. A gyűjtést azért kezdeményezte az egykori tornászklasszis testvére, Barbara, mert az Egyesült Államokban nem kevesebb, mint napi kétezer dollár (720 ezer forint), azaz heti ötmillió forint az olimpiai bajnok kezelése.

Pozitív fejlemény, hogy a sürgősségi ellátást követően a minap ismét egy rehabilitációs kórházba került

A gyűjtést tovább folytatják, eddig 46 ezer folyt be, ami még mindig nagyon messze van a szükséges összegtől. 

A helyzetet nem könnyíti meg, hogy a Blikk korábbi információja szerint a válás után Henrietta egyedül maradt, s még csak legidősebb gyermeke nagykorú. Az amerikai szabályozás miatt ő számít közvetlen családtagnak, emiatt a jelenlegi információk szerint csak ő dönthet édesanyját és annak betegségét illetően.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában