Motokrossz

2024.08.29. 13:37

Zanócz Noel a csabai pályán repesztett, itt edzett a világbajnok – galériával, videóval

Nem volt szokványos a békéscsabai tévétorony melletti pályán megtartott szerdai tréning. Nem akárki, hanem egy, már nemzetközi színtéren is komoly eredményekkel büszkélkedő, júliusban világbajnoki címet szerző orosházi tehetség, Zanócz Noel repesztett a pályán.

Gajdács Pál

A magyar motokrossz sport történetének első világbajnoka, az orosházi Zanócz Noel jelentkezett be a békéscsabai Sandviken Motorsport Egyesületnél, hogy éppen itthon van és szeretne a közelben megfelelő körülmények között készülni.

Zanócz Noel, motokrossz, edzés, világbajnok
Zanócz Noel szorgalmasan rótta a köröket Békéscsabán.  Fotó: Bencsik Ádám

– Noel a spanyolországi Európa-bajnoki futamra készül – tájékoztatott Pepó András, a Sandviken Motorsport SE elnöke. – Korosztályában vezette az az Eb-pontversenyt, de a legutóbbi versenyen elveszítette az éllovasnak járó piros rajtszámot, amit szeretne minél hamarabb visszaszerezni. Számára mindig fontos, hogy motorra ülhessen, és most a közelgő versenye miatt különösen is az volt. Egyébként nem ez volt az első alkalom, hogy Békéscsabán tréningezett.

Zanócz Noelt figyelték

A békéscsabai klub versenyzőinek (a hobbi és a különböző kategóriákban az országos versenyeken indulók tömegbázisát mintegy ötvenen képviselik) egy része azonban most kevésbé a saját edzésére figyelt, hiszen Noel „előadása” azért nem számított mindennaposnak a békéscsabai pályán, melyet a karbantartásért felelős Molnár Attila – ahogy a szerdai és a vasárnapi edzésekre mindig – remekül előkészített.

A hollandiai Heerdében júliusban junior világbajnoki címet (FIM Junior Motocross World Championship) szerző Zanócz Noelre nagy figyelem vetült, sokan akartak fényképezkedni a nagy jövő előtt álló 17 éves tehetséggel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában