Díjugratás

3 órája

Bronzérmes a Békés vármegyei csapat a regionális döntőben

Díjugratásban négy regionális döntőt rendeztek, Hortobágy, Balatonvilágos és Budapest mellett Kiskunhalas adta a helyszínt, a Békés vármegyei lovasok itt ültek nyeregbe az elmúlt hétvégén a Máchánszky Gyuláról elnevezett versenyen. A Hirling József Lovasparkban 10 versenyszámot rendeztek és 162 startot láthatott a közönség. Három felkészítő fordulót a négyévszakos pályán, hat kört pedig a füves arénában tartottak meg, amelyből négy regionális számot jelentett a lovasoknak.

Gajdács Pál

A regionális csapatbajnoki címekről is döntöttek Kiskunhalason. Ebben Csongrád-Csanád Vármegye II. csapata szerepelt a legjobban, amely megszerezte a regionális bajnoki címet, ezüstérmes a Bács-Kiskun Vármegye „negyedik” számú, bronzérmes Békés vármegye csapata lett Tóth Zsófiával, Farkas Nórával, Jusztin Ágnessel és Potocska Attilával a soraiban.

A dobogó harmadik fokán a Békés vármegyei csapat 

Az amatőrök között a mezőhegyesi Jusztin Ágnes Churchill Juniorral 4. helyen zárt a 110 cm-es számban. Az elődöntőben második helyen végző Susánszky Pál (Békéscsabai SZI LSK) ugyanitt 5. lett Zorka nyergében. Alappályán mindketten hibátlanok lettek, az összevetésben egy-egy akadályt ütöttek. 

Potocska Attila a felnőtt regionális elődöntőben Aphrodite nyergében 3. lett a 130 cm-es számban, aki a döntőben még tovább javítva a helyezésén második lett. Az ifjúságiak elődöntőjét a mezőhegyesi Szabó Sándor nyerte Kármennel.

További Békés vármegyei eredmények 

Nyitott versenyszámok. 80–85 cm, felkészítő: 6. Vass Kinga (Mezőhegyesi Ménes KH SE) Fogoly n. l. 90 cm, felkészítő, 1. nap: 5. Vass Kinga Fivér n. l. 90 cm, felkészítő, 2. nap: 4. Vass Kinga Fogoly n. l. Nyitott, 110 cm: 4. Vavrek Rebeka (Békéscsabai SZI LSK) Cullinans’s Gabalier Kes n. l. Nyitott, 120 cm: 3. Jusztin Ágnes Cinkapanna n. l., 5. Szabó Sándor (mindkettő Mezőhegyesi Ménes KH SE) Kármen n. l.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában