Röplabda

2024.09.14. 20:19

Legyőzte a szlovén bajnokot, döntőzhet a Békéscsaba

Megnyerte első mérkőzését szombaton az MBH-Békéscsaba a nyíregyházi Fatum-Property Kupán. A viharsarkiak a szlovén bajnok és MEVZA-kupagyőztes Calcit Volley csapatával találkoztak és győztek 3:1-re.

Gajdács Pál

Nyert a Békéscsaba, vasárnap döntőt játszhat

Fotó: Fotó: BRSE

Az MBH-Békéscsaba első hivatalos edzőmérkőzését játszotta szombaton, a nyíregyházi Fatum-kupán pedig a szlovén bajnok és MEVZA-kupagyőztes Calcit Kamnik ellen kezdett, amely idén a Bajnokok Ligájában is érdekelt, azaz kemény ellenfélnek ígérkezett.

Parázs küzdelmet hozott az első etap, nagyszerű labdameneteknek tapsolhatott a nagyérdemű. Sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, majd a hajrában Nina Kocics pontjaival előnybe került, amit hősies küzdelemben sikerült megtartani. 

A második felvonásban rátett egy lapáttal a szlovén bajnok, agresszív nyitásainak köszönhetően többpontos vezetésre tett szert Bruno Najdic együttese. Néhány játékvezetői ítélet is borzolta a kedélyeket, általában a BRSE kárára tévedtek az egyébként magyar sípmesterek.

A 3. szettben magához ragadta a kezdeményezést a Csaba, de nem hagyta annyiban a Calcit, 15:13-nál két pontra olvadt az előny, Tóth Gábor vezetőedző nyomban időt is kért. Ezt követően felvette a kesztyűt a BRSE, Dékány Bernadett okos pontjával újra négyre hizlalta a fórt, amit a későbbiekben még nagyobbra épített a csapata, a szettet pedig Mikus Nina gyönyörű blokkja zárta le.

A negyedik periódusban felváltva vezettek a csapatok, 19:19-cel fordultak a hajrára a felek. Azt pedig a Csaba bírta jobban, és rendkívül kiélezett küzdelemben, minimális, kétpontos különbséggel behúzta a játszmát, így vasárnap a döntőben lépnek pályára a Nyíregyháza–Lugos találkozó győztese ellen.

MBH-Békéscsaba–Calcit Kamnik (szlovén) 3:1 (22, -22, 16, 23)

Tóth Gábor: – Taktikusan és bátran röplabdáztunk, elég agresszívak voltunk ahhoz, hogy a mindig jó erőkből álló Calcitot ma meg tudjuk verni. Azért is fontos ez a győzelem, mert a Kamnik hagyományosan jó mentális erővel rendelkezik, amiben most sikerült őket felülmúlni és ez biztató jel a jövőre nézve.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában