Kézilabda

2024.09.09. 14:09

A BL-címvédő Győr otthonában az Előre NKSE

A szombati nyitófordulóban Szombathelyen elszenvedett vereség miatt nem marad sok ideje a búslakodásra a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE kézilabdázóinak, hiszen már kedden folytatják az NB I.-es bajnokságot, méghozzá a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC otthonában.

Gajdács Pál

A portugál Mariana Ferreira Lopes Szombathelyen 10 gólt lőtt, nem rajta múlott, hogy a csabaiak nem szereztek pontot

Fotó: Bencsik Ádám-archív fotó

Azért egy gondolat erejéig térjünk még vissza a Szombathelyi KK elleni 39–36-os hazai győzelemmel záruló találkozóra. A lila-fehérek jól kezdték a mérkőzést, de a lelkes vasiak a 9. percben már vezettek és onnantól kezdve a lila-fehérek csinálhattak bármit, Pődör Rebekával nem tudtak mit kezdeni, a Szombathely utánpótlásából kinövő 22 éves átlövő összesen 10 gólig jutott. Abban mindenki, a csapat, az edző és a joggal kritikus szurkolók is egyetértenek, hogy 39 gólt még talán a Győrtől, vagy a Ferencvárostól sem lehet kapni, vagyis a védekezés az, amin még leginkább dolgoznia kell a szakmai stábnak.

A bajnokság folytatásában két olyan idegenbeli találkozó vár (először kedden a Győr, majd szeptember 18-án az FTC-Rail Cargo Hungaria otthonában) a Békéscsabára, ahol földöntúli bravúrnak számítana a pontszerzés. Bevallottan nem is feltétlenül ez a cél vezérli majd a viharsarkiakat. A két mérkőzés azonban arra feltétlenül jó lesz, hogy világklasszisok ellen gyakoroljanak Bencsik Bojánáék.

A győriek már csaknem egy hete letudták az első bajnokijukat, a tavalyi bronzérmes Mosonmagyaróvárt a svéd Per Johansson tanítványai alaposan eltángálták (32–21). Ennél nagyobbat „szólt” a szombati Bajnokok Ligája-nyitányon a BL-erősorrendjében dobogósnak számító dán Team Esbjerg elleni 28–26-os diadal. A zöld-fehéreknél klasszisteljesítményt nyújtott a holland Dione Housheer, aki 11-szer köszönt be Anna Opstrup Kristensennek.

A kisalföldiek a csabaiakhoz hasonlóan gyakorlásnak szánják a keddi bajnokit, számukra a vasárnapi az elmúlt idényben még Bietigheimként induló HB Ludwigsburg elleni németországi fellépés lesz elsődleges.

A csabaiaknál Szabó Dóra játéka kétséges, mivel Szombathelyen fejbe találta a labda, azután rosszul lett, agyrázkódást szenvedett.

A kedden 18 órakor a győri Audi Arénában kezdődő mérkőzés két játékvezetője Hársfalvi Zsófia és Mórocz Réka lesz

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában