Összefoglaló

2024.09.16. 20:18

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 16.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. szeptember 16-án.

Beol.hu
hírösszefoglaló, visszatekintő, összefoglaló
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Hétfőn tartották Zalán Tibor Idegenek és ismerősök című színművének sajtónyilvános főpróbáját a Jókai színházban. A több szempontból is különleges Idegenek és ismerősök darab ősbemutatója szeptember 20-án lesz.

Kovács Pál családja körében ünnepelte 103. születésnapját a nyáron. Hírportálunkhoz érkezett a szomorú hír: a nagyszénásiak legidősebb polgára szombaton örökre megpihent.

Hogyan hat az orosz-ukrán háború Békés vármegye vállalkozásaira? – erről is írt az a tájékoztató, amely a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elmúlt négy évi tevékenységét részletezte. A háború minden vállalkozás működésére jelentős kihatással van az energiaárak és az infláció növekedésén keresztül.

A vízügy Országos Műszaki Irányító Törzse (OMIT) elrendelése alapján a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖVIZIG) további 28 munkatársa indult útnak hétfőn reggel az árvízzel leginkább veszélyeztetett Észak-Dunántúlra, hogy segítsék az állami védvonalakon szolgálatot teljesítő kollégáik munkáját.

Szóljon hozzá! címmel újszerű, a demokráciát erősítő, az átláthatóságot segítő interaktív kommunikációs felületet hoztak létre Békéscsaba honlapján, amelynek lényege, hogy bárki véleményt mondhat, kérdezhet a városi közgyűlés elé kerülő előterjesztésekkel kapcsolatban – ismertette hétfőn a városháza előtt tartott sajtótájékoztatón Szarvas Péter polgármester. A Szóljon hozzá! felülete már most, a csütörtöki városi közgyűlés előtt is elérhető.

Péntek volt és 13. Az eső szakadt, állítólag ez jó jel, ha valaki harcsát szeretne fogni. Vajda Norbert, Végegyháza polgármestere rutinos horgász, felszerelése profi, úgy döntött, Szarvasig meg se áll. És a szerencse mellészegődött. Gigaharcsa is a botjára akadt. Elmesélte, hogyan.

Boldog születésnapot Asztalos Feri bácsi! A magyarbánhegyesi nyugdíjas vasutas ma, szeptember 16-án ünnepli 90. születésnapját. A képviselő-testület nevében Sódarné Varga Gyöngyi polgármester köszöntötte fel az ünnepeltet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában