Kézilabda - NB I.

19 órája

Békéscsabai Előre NKSE: erre a játékra lehet építeni

Negyvenöt percig tartotta a lépést az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatával a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE NB I.-e női kézilabda-csapata. A Bajnokok Ligája-résztvevő budapesti csapat győzött a szerda esti mérkőzésen, de a lila-fehér együttes nem vallott szégyent.

Gajdács Pál

Rác Sándor nem lehet elégedetlen csapata játékával a portugál kapus, Jessica Ferreira is jól védett

Fotó: Fradi.hu

Mindkét oldalon rengeteg volt a hiba a mérkőzés elején, a kezdeményezést azonban – ahogyan arra számítani lehetett – a Ferencváros vette át. Hazai oldalon Hársfalvi Júlia, a csabain az osztrák válogatott Klara Schlegel járt élen a góllövésben. Elhúzni a Fradi nem tudott, kettőnél nagyobb előnyt nem birtokolt, sőt, a 20. percben utolérte vendéglátóját a lelkesen játszó, a hazaiak hibáit kihasználó Békéscsaba. 

Allan Heine 10–10-nél időt kért és a játék gyorsítását kérte tanítványaitól. Akik szót is fogadtak: három perc alatt gyors befejezésekkel egy 4–0-s sorozattal az addigi legnagyobb különbséget alakították ki. A Csaba azonban látótávolságon belül maradt, visszajött két gólra, s még lehetett volna szorosabb is, ha nem adja el sorozatban a labdát (és gyorsabban rendeződik vissza) amiből indulhatott a Fradi. A 28. percben csapata háromgólos hátrányánál Rác Sándor időt kért, s bár Bencsik Bojánáék felzárkóztak, a félidő végére mégis visszaállt a korábbi differencia.

Szünet után gyorsan megduplázta előnyét a Ferencváros, a csabaiaknál kimaradtak a ziccerek és nem csökkentek a labdaeladások, amit a fiatal Papp Orsolya, vagy a szerb Dragan Cvijic kíméletlenül kihasznált. A lilákat azonban nem érhette szemrehányás, igyekeztek tartani magukat. Nem verdeste az eget a színvonal, mindkét csapat sokat rontott a második félidő derekán. Az előrések remekül küzdöttek, össze is hoztak egy hármas sorozatot és már csak három góllal maradtak el az ellenfelüktől. A hazaiaknak azonban elég volt egy gyors ritmusváltás és máris újra hat volt közte. Az 52. percben 29–23-nál időt kért a hazaiak trénere, ami azért jelezte, hogy nem volt feltétlenül elégedett azzal, amit csapatától addig látott. A hazaiak sokat köszönhettek az orosz Darja Dmitrijevának, aki a végén szórta a gólokat. A csabaiak a nyolcgólos vereség ellenére sem marasztalhatóak el, mert a győri meccsel ellentétben nem omlottak össze.

Allan Heine: – A Békéscsaba le tudta lassítani a játékunkat, ma nem azt mutattuk, amit kellett volna. Nem is tudom, hogy mikor követtünk el ilyen sok technikai hibát, de legalább nyertünk és kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. Mentálisan nem ott voltunk, ahol kellett volna, emiatt csalódott vagyok. A következő meccseken jobbnak kell lennünk, 

Rác Sándor: – Az eredménnyel elégedett vagyok, de sajnos nagyon sokat hibáztunk és a taktikát sem mindig tartották be a lányok. Mi tudunk még ennél is jobban játszani. Annak örülök, hogy mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni. 

FTC-Rail Cargo Hungaria–Tappe-Békéscsabai Előre NKSE 35–27 (17–14)

NB I.-es női mérkőzés. Budapest, 1000 néző. V.: Garai, Varasdi.

FTC: Böde-Bíró – Malestein 2 (2), Maszlova, Tomori 1, Edwige, DMITRIJEVA 7, HÁRSFALVI 4. Csere: GLAUSER (kapus), O. Kanor 2, Bölk, Márton G. 3, Simon B. 2 (2), CVIJICS 4, Klujber 2, PAPP D. 6, Bordás 2. Vezetőedző: Allan Heine. 

Békéscsaba: J. FERREIRA – Horváth G., SCHLEGEL 5, Román 2, Bencsik-Giricz 1, LOPES FERREIRA 7 (3), Szondi 2. Csere: Lovas (kapus), BORBÉLY 4 (1), Takács E., Kukely K. 2, Bencsik B. 3, Sablic, Aranyi 1. Vezetőedző: Rác Sándor.

Kiállítások: 4, ill. 14 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 5/4.

Az eredmény alakulása. 5. p.: 5–3. 13. p.: 7–5. 21. p.: 10–10. 24. p.: 14–10. 29. p.: 16–14. 38. p.: 24–18. 46. p.: 25–22. 53. p.: 31–23. 55. p.: 32–26.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában