Önzetlen segítségnyújtás

8 órája

A váci gátakon segítkeztek az elekiek

Az önkormányzati dolgozók és a június 9-én megválasztott képviselők közül 13 önkéntessel indultak útnak csütörtökön kora reggel Elekről és estig Vácott segítették az árvízi védekezést – számolt be közösségi oldalán Szelezsán György polgármester.

Vincze Attila

A városvezető csütörtöki Facebook bejegyzésében ismertette: az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb árvize vonul le a Dunán és bár ez Elektől távoli probléma, fontosnak tartotta, hogy ők is segítsenek. Mint írta, az ilyen helyzetekben kiemelten fontos az összefogás, a példamutatás, és az is, hogy támogatást nyújtsanak azoknak, akik napok óta fáradoznak azon, hogy megelőzzék a katasztrófahelyzet kialakulását.
Szelezsán György kiemelte, napok óta rengeteg önkéntes, katona, vízügyi, rendészeti és katasztrófavédelmi dolgozó teszi, amit ilyenkor tenni kell, és örömmel tölt el őket, hogy részt vehettek ebben a közös erőfeszítésben.
A polgármester hangsúlyozta: rendkívül büszke a csapatukra, mindenki fegyelmezetten, motiváltan és jó hangulatban tette a dolgát. Hozzátette, hogy egy 250 fős önkéntes csapathoz csatlakoztak, és csütörtökön velük 55 ezer homokzsákot töltöttek és mozgattak meg.

árvízvédelem, gát , segítség
13 önkéntessel indultak útnak Elekről a váci gátakra, hogy segítsenek az árvízi védekezésben. Fotó: Szelezsán György Facebook-oldala


A városvezető végül további kitartást kívánt mindenkinek, aki az árvízi védekezésben dolgozik.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában