Összefoglaló

4 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 19.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. szeptember 19-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Érthetetlen baleset történt: az osztálykirándulók közé hajtott egy autós, feltehetően rosszul lett a sofőr. Két fiatal lány meghalt.

Szenzációs orvosi beavatkozással mentették meg egy kislány életét a Heim Pál Gyermekkórházban. A 9 éves kislány magas lázzal és zavartan került a sürgősségi osztályra. Egy pécsi professzor mentette meg az életét.

Erre nincsenek is szavak: a tanító néni büntetésből fehérneműre vetkőztette a gyerekeket az iskolában. Nyírmeggyesen történt a megdöbbentő eset, a helyi iskola tanítója nagyon beteg büntetési módszert alkalmazott a kisiskolásokkal szemben. A rendőrség már nyomoz.

Kommandósok csaptak le a nőre, aki a szexchat után megzsarolta a férfiakat. Interneten szexuális szolgáltatást kínáló nőt fogtak el a Békés vármegyei rendőrök Szabolcsban. A gyanú szerint azzal fenyegetett meg férfiakat, ha nem fizetnek, tudatja a családjukkal, hogy felvették vele a kapcsolatot, vagy regisztrálja őket partnerkereső oldalra, kiteszi a képüket, nevüket, beszélgetésüket a világhálóra.

Országszerte zajlik a Biztonság hete programsorozat, amelynek békéscsabai etapját csütörtökön tartották. A rendőrséghez csatlakozott a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság és a kormányhivatal is. Az idei eseménysorozat fő témája a mikromobilitás, valamint a kerékpárosok és a gyalogosok biztonsága.

Október 7-étől 12-ig Békés vármegyében is elvégzik a rókák veszettség elleni, repülőgépes immunizálását. A rókavakcinázás ezúttal sem érinti a lakott, sűrűn beépített övezeteket. Ezzel párhuzamosan az ebzárlat és a legeltetési tilalom bevezetése sem marad el az érintett térségekben – közölték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih).

Nyáriról téli üzemmódra váltanak, bezár a strand két hétre.

Az önkormányzat megszünteti Békéscsabán a Bird rollerekkel kapcsolatos, közösségi e-rollerszolgáltatásra vonatkozó megállapodását a Vilii Fly Magyarország Kft.-vel – erről is döntött csütörtökön a városi közgyűlés. Ugyanakkor, mivel a békéscsabaiak megkedvelték a közösségi e-rollerszolgáltatást, az önkormányzat pályázatot ír ki egy ilyen rendszer működtetésére.

A megnémult képviselő helyett mesterséges intelligencia szólalt fel a parlamentben. A tajvani törvényhozásban Chen Ching-Hui – képzettsége szerint orvos – törvényhozónak szokatlan kihívással kellett szembenéznie. Néhány órával fontos, 30 perces beszéde előtt hangszálödéma miatt átmenetileg elvesztette a hangját.

Száz évvel ezelőtt, 1924. szeptember 19-én hunyt el gróf Wenckheim Krisztina, a 19. század egyik legkiemelkedőbb magyar arisztokrata asszonya. Halálának 100. évfordulóján a szabadkígyósi Wenckheim-kastély közösségi oldalán emlékezett meg róla.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában