Szeghalom

2024.09.11. 16:15

Elkezdődött a nagyszabású energetikai beruházás

Elkezdődött az a nagyszabású energetikai projekt Szeghalmon, amelynek keretében összesen kilenc önkormányzati épületet korszerűsítenek – jelentette be Macsári József polgármester.

Licska Balázs

Elmondta, hogy az önkormányzat összesen 200 millió forintot nyert el a TOP Plusz keretében a fejlesztésre. A képviselő-testület a közelmúltban döntött a kivitelezőkről: mivel kilenc épületről van szó, kilenc eljárást folytattak le, és négy különböző cég végezheti el a munkálatokat. 

Macsári József polgármester elmondta: a Petőfi utcai óvodánál nem csak szigetelnek, a világítást is korszerűsítik és napelemeket is telepítenek. 
Forrás: MW

A beruházás érinti a bölcsődét, mind a három óvodát, a polgármesteri hivatalt, az Ady utcai konyhát, az egészségügyi alapellátás épületét, a szociális és gyermekjóléti intézmény Kossuth utcai épületét, a sportpályán az öltözőket. A munkálatok el is kezdődtek a bölcsődénél és a Petőfi utcai óvodánál.

Az energetikai korszerűsítés keretében szigetelnek, napelemeket telepítenek, valamint korszerűsítik a világítási rendszereket – az változó, hogy melyik épületnél milyen munkálatok vannak napirenden, de szigetelést mindegyik kap.

Macsári József polgármester kiemelte, hogy a beruházás jelentős mértékben segíti az önkormányzat gazdálkodását, hiszen a rezsiköltségeken, az áram- és gázszámlákon spórolhatnak majd a korszerűsítések eredményeként. Példaként hozta fel, hogy ha véget ér a fejlesztés, akkor összességében mintegy félezer napelempanel lesz az önkormányzat épületein. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában