Példamutatás

7 órája

Több mint kétszázötven gyermek vett részt a Biztonság hete programján - videóval, galériával

Országszerte zajlik a Biztonság hete programsorozat, amelynek békéscsabai etapját csütörtökön tartották. A rendőrséghez csatlakozott a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság és a kormányhivatal is. Az idei eseménysorozat fő témája a mikromobilitás, valamint a kerékpárosok és a gyalogosok biztonsága.

dr. Nagy Szilvia

Csütörtökön, a Biztonság hete vármegyei napjának délelőttjén csaknem 250 óvodás és kisiskolás sereglett egybe a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság előtt. A csoportkép elkészítése után a Bartók Béla út – Dózsa György út – Szabadság tér kereszteződésében rendőrök kezdték irányítani a forgalmat. A Zebra Zsaruk, azaz a közlekedési ismereteket tanult kisdiákok körülbelül 200 óvodással vonultak át a gyalogátkelőkön csoportosan, szabályosan, példát mutatva. 

Biztonság Hete, közlekedés, óvodások, Békéscsaba
A Biztonság hetén csaknem 350 óvodás, kisiskolás mutatott példát
Fotó: Bencsik Ádám

– Hat helyi óvodából érkeztek a legkisebbek, hogy megfogják a ZebraZsaruk és a rendőr nénik, bácsik kezét. Csoportosan haladtak a gyalogátkelőkön, közben kollégáim felhívták a figyelmüket arra, mit kell figyelniük, mikor léphetnek le biztonságosan a zebrára. Elmagyarázták, miért nem tanácsos átkelést megkezdeni villogó zöldnél, emellett szóba került a szabályos kerékpáros közlekedés és a biztonsági öv használata is – sorolta Deményné Tűri Zsanett sajtóreferens. Hozzátette, tapasztalataik szerint az óvodás korosztály tagjai nagyon fogékonyak, nyitottak, hallgatnak a rendőrök intelmeire, de rendkívül fontos a mindennapos szülői példamutatás is számukra.

Gyaloglás után is lendületben maradtak az óvodások; nagy elánnal vették birtokba a főkapitányság udvarán felsorakozott kéklámpás járműveket. 

A Zebra Zsaruk eközben vidám, szórakoztató vetélkedőn mérték össze tudásukat. Nyolc állomáson a szerencsekerék, a karos forgalomirányítás, a kormányhivatal Biztonság játéka, a motoros szimulátor, a közlekedési terepasztal, a memória, a "szereld fel a kerékpárt", valamint a MABISZ játéka jelentett kihívást, élményt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában