Tisztelet

22 órája

Ásós Géza és csapata babgulyást készít az árvízi védekezésben dolgozóknak

Négyszáz főre készít csülkös babgulyást a budapesti gátakon, az árvízi védekezésben résztvevőknek Ásós Géza és az általa vezetett békési cigány étterem, a Kira vendéglő csapata. Ásós Géza és munkatársai dél körül indultak el a fővárosba, és délután háromnegyed három körül érkeztek meg, ahol a számukra biztosított konyhában el is kezdték a babgulyás készítését.

Papp Gábor

– Mindannyian vettünk már részt árvízi védekezésben, és pakoltunk homokzsákokat. Itt Békésben mi is tudjuk, hogy milyen, amikor jön az ár. Nem felejtettük el, hogy honnan indultunk, ezért kötelességünknek éreztük, hogy segítsük azokat, akik most a gátakon állnak helyt – fogalmazott Ásós Géza.

Ásós Géza, főzött, védekezés, árvíz
Ásós Géza és csapata főzött az árvízi védekezésben résztvevőknek

Ásós Géza csülkös babgulyás főz

A Kira csapata így a napi menüztetés után felkerekedett Békésről, és főváros felé vette az irányt, és a Fővárosi Csatornázási Művek egyik telephelyén kezdte el a főzést.

– Délután háromnegyed háromkor érkeztünk meg, és neki is fogtunk a munkának. 250 liter csülkös babgulyást készítünk 400 főre helyi alapanyagokból – tette hozzá Ásós Géza. – Innen viszik az ételt a gáton dolgozóknak, a kiszállításban szintén részt fogunk venni, hogy személyesen is megköszönjük azoknak, akik részt vesznek a védekezésben.

Az alapanyagokat Ásós Géza biztosította a főzéshez. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában