Biliárd

8 órája

Elrajtoltak a biliárd csapatbajnokságok

A Magyar Biliárd Szövetség bábus szakágaként működő Magyar Bábus Biliárd Egyesület szervezésében elkezdődtek a 120 fás magyarbiliárd csapatbajnokságok. A küzdelmek idén is három osztályban zajlanak, összesen 40 együttes részvételével.

Bakulya Mihály

Az Agrimill-Szikora Biliárd Klub bajnokcsapata szoros győzelemmel indította az újévet

Az OB I.-es és OB II.-es mezőnyök két csoportban vívják a körmérkőzéseket, az OB III. pedig hasonló keretek között zajlik, de ott a 16 csapat három szekcióban játszik.
Az I. osztály nyitányán két találkozót is elhalasztottak egy héttel. A rajt így sem szűkölködött érdekes mérkőzésekből. A címvédő Agrimill-Szikora BK például szoros győzelemmel kezdett Szeghalmon, a három csapattal is érdekelt Dél-alföldi Biliárd Egyesület házi rangadóját pedig a szentesiek nyerték.

OB I.-es eredmények. 

A csoport:
DABE III. (Szentes)–DABE II. (Hódmezővásárhely) 6:2
Tóth József: – A sportszerű, küzdelmes mérkőzésen a szoros szettekből most mi jöttünk ki jobban. A döntetlen közeli eredmény talán igazságosabb lett volna. Természetesen nagyon örülünk a győzelemnek.
Klein Tamás: – Bosszantó ez a vereség. Fejben nem voltunk ott, hibás döntések sorozata jellemezte játékunkat. A folytatásban ennél több kell, és többet fogunk nyújtani. A szentesi fiúk győzelme megérdemelt, gratulálunk nekik!

Klub 120 Orosháza–Dobozi BK 6:2
Tóth Lajos: – Az új felállású csapatunk a vártnál könnyebben nyert a szimpatikus vendégek ellen.
Kiss János: – Köszönettel tartozunk az orosházi csapatnak, amiért elcserélték a pályaválasztói jogot. Úgy látszik, hogy ez minket zavart meg jobban, mert szezon eleji formával elvesztettük a mérkőzést. A jövőben koncentráltabban kell játszanunk. Gratulálok az ellenfélnek!
A Csabai BK Taroló–Korona BK Gyomaendrőd mérkőzést elhalasztották.

B csoport:

Safi BK Szeghalom–Agrimill-Szikora BK (Mezőberény) 3:5
Sáfián György: – Végig szoros, kiegyensúlyozott mérkőzést játszottunk a tavalyi bajnokcsapattal, amely egy kis szerencsével, és a szokottnál gyengébb egyéni játékunknak köszönhetően, 2 ponttal távozott. Gratulálunk nekik a győzelmükhöz!
Harmati László: – A nagyon erős szeghalmi csapat otthonában győzni nem egyszerű feladat. Iszonyú nehéz mérkőzésen vagyunk túl, csak nüanszok döntöttek a javunkra. Csapatunk úgy kezdte ezt a bajnokságot is, ahogy az előzőt befejezte, s ehhez gratulálok valamennyi játékosnak!

DABE I. (Hódmezővásárhely)–Pöröly Cápák 5:3
Vígh Szabolcs: – Nem sok pozitív dolgot tudnék kiemelni a mai meccsből, csak annyit, hogy győztünk. A továbbiakban sokkal többet kell nyújtani mindenkinek.
Tonka Pál: – A kiegyenlített játék alapján a mérkőzés bárhogy is alakulhatott volna, de két sorsdöntő pillanatban megmutatkozott a hazai pálya előnye. Gratulálunk a győztes csapatnak!

A Magamért BK (Békéscsaba)–Klub 120 Titánok Orosháza mérkőzést elhalasztották.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában