Röplabda

2 órája

A Lugos után a Brassó is kifogott a Békéscsabán

A lugosi nemzetközi felkészülési torna vasárnapi zárónapján az addig egy győzelmet és egy vereséget elkönyvelő CSM Corona Brasov együttese volt a hasonlóan produkáló MBH-Békéscsaba ellenfele. A viharsarkiak pénteken a Fatum-Nyíregyházát 3:0-ra verték, másnap 3:1-re kikaptak a házigazda CSM Lugoj együttesétől.

Gajdács Pál

A békéscsabaiaknak több szép pillanata is akadt a Brassó elleni összecsapáson

Fotó: Fotó: BRSE

Felváltva estek a pontok a találkozó elején, a szett közepén lépett meg négy egységgel a román csapat, amit a csabai edzői stáb időkéréssel igyekezett megállítani. A folytatásban is a románok domináltak és megérdemelten nyerték ezt a játékot.
A brassóiak a 2. szettben is könyörtelenül kihasználták a csabaiak minden megingását. Dékány Bernadett blokkjával és Nina Kocics pontjával felzárkózott három pontra Csaba, de tovább nem sikerült csökkenteni a különbséget, sőt a végjátékban tovább nyílt az olló.
A harmadik szettben növelte a csapásszámot a Békéscsaba, amely Gajdács Lina pontjával már 7:5-re vezetett, de pár perc múlva már ismét egyenlőt mutatott az eredményjelző (13:13). Jött az újabb fordulat: a hajrába fordulva már a Brassó vezetett, azonban Marta Hurst vezetésével, szívós munkával 22-nél utolérte ellenfelét a magyar együttes és Kocics pontjaival meg is nyerte a játékrészt.
Jól kezdte a negyedik szettet a BRSE, de nagyon szívósan tapadtak a románok, sőt a játszma közepére a vezetést is átvették. Innentől kezdve a Csaba futott az eredmény után. Bár 21:18-ra még felzárkózott, de ezzel el is lőtte a puskaporát, így a román együttes megnyerte a mérkőzést. A csabaiak egy győzelemmel és két vereséggel fejezték be a lugosi felkészülési tornát.
Tóth Gábor: – Volt tartásunk az egész hétvége alatt, a mentalitással és a küzdéssel elégedett vagyok. A mai nap is nulla kettőről jöttünk vissza szívós munkával, amiben fontos szerepe volt Nánási Zoénak és Gajdács Linának. Nívós mérkőzéseket játszottunk.
CSM Corona Brasov (román)–MBH Békéscsaba 3:1 (16, 18, –23, 21)
Nemzetközi felkészülési torna, Lugos. Békéscsaba: Koseková, Dékány, Hurst, Kocics, Mayer, Mikus. Csere: Kertész, Nánási (liberók), Kiss E., Gajdács. Vezetőedző: Tóth Gábor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában