Asztalitenisz

Tegnap, 11:56

Vadász Réka ezüstérmes Szolnokon

Szolnokon rendezte meg vasárnap a Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Asztalitenisz Szövetség U11-es és U13-as II. osztályú területi ranglista versenyét, amelyen tizenkét egyesület hetvennyolc fiatalja fogott ütőt. A viadalon asztalhoz álltak az ASE Orosháza játékosai is, akik egy ezüstérmet nyertek, és több értékes helyezést értek el.

Verasztó Lajos

Az U11-es korosztályban a fiúknál Kéri Kristóf csoportelsőként jutott a főtáblára, ahol  a négy közé jutásért 3:0-ra kikapott a későbbi ezüstérmes szegedi Csuri Ádámtól, így az 5–8. helyen végzett. Az U11-es korcsoportos lányoknál Csík-Darabos Éva az elődöntőbe kerülésért 3:0-ás vereséget szenvedett a későbbi ezüstérmes Komlósi Sárától (Ambrus Asztalitenisz Akadémia), így az 5–8. helyen zárt. Sánta Elena a négy közé jutásért a későbbi győztes Fekete Fannitól (Debreceni AK) kapott ki 3:0-ra, így az 5–8. helyet szerezte meg.

asztalitenisz, orosháza, utánpótlás
Vadász Réka ezüstérmes lett – Fotó: ASE Orosháza 

Az U13-as fiúknál Kéri Kristóf csoport másodikként jutott a főtáblára, ahol a 16 közé jutásért 3:2-re verte a kiskunmajsai Horváth Dánielt, majd a 8 közé jutásért  3:0-ra kikapott a veresegyházi Kukucska Martintól, így a 9–16. helyen végzett. Az U13-as lányoknál  Rosinszky Petra csoportelsőként került a főtáblára, ahol 3:1-es vereséget szenvedett Komlósi Sárától (Ambrus Asztalitenisz Akadémia), így a 9–16. helyen zárt. Sánta Elena csoportelsőként jutott a főtáblára, és a 8 közé jutásért 3:1-re kikapott a debreceni Fekete Fannitól, így a 9–16. helyen fejezte be a viadalt.

 Vadász Réka kiemeltként a főtáblán kezdte meg szereplését, és a 8 közé kerülésért 3:1-re győzött a szegedi Német Gréta ellen, majd a négy közé jutásért 3:1-re verte Szondy Sárát (Statisztika). Az elődöntőben Vadász Réka a kiskunmajsai Sós Réka ellen 3:1-re győzött, majd a fináléban drámai csatában szoros szettek után a döntő játszmában 14:12-re vesztett, ezzel 3:2-re kapott ki a kiskunmajsai Tanács Flórától, így ezüstéremmel térhetett haza. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában