Asztalitenisz

3 órája

Csaknem százötvenen fogtak ütőt a Bándi Andor emlékversenyen – galériával

Békéscsabán, a városi sportcsarnokban pénteken és szombaton immáron harminchatodik alkalommal rendezte meg a MOATSZ megbízásából a Békés Vármegyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete a Dr. Bándi Andor emlékversenyt, amely egyben magyar nemzetközi veterán bajnokság is volt. Pénteken párosban, szombaton egyéniben mérték össze tudásukat a résztvevők. A Dr. Bándi Andor emlékversenyen négy nemzet (kínai, magyar, román, szlovák) 147 versenyzője állt asztalhoz.

Verasztó Lajos

Szombaton délelőtt a Dr. Bándi Andor emlékverseny ünnepélyes megnyitóján, a Himnusz elhangzása után Jámbor Zoltán, a szervező bizottság titkára, a rendező egyesület elnöke köszöntötte a vendégeket. Rövid viszatekintésében szólt a verseny névadójáról, és kiemelte ez a viadal hozta létre több mint három évtizeddel ezelőtt a hazai veterán asztalitenisz mozgalmat. Ezt követően a résztvevők egyperces néma tiszteletadással emlékeztek az elmúlt egy esztendő  során elhunyt asztaliteniszezőkre. A folytatásban Csabai Dániel, a vármegyei szövetség alelnöke virágcsokrot nyújtott át a névadó lányának, Bándi Sorayának.

Bándi Andor emlékverseny,, asztalitenisz, ütő, asztal
A Dr. Bándi Andor emlékversenyen a  60–64 éveseknél páros bajnok békésiek, balról Csarnai Gábor és Sebestyén Sándor. Fotó: Kiss Zoltán

Mindenki Jónyer vagy Klampár akart lenni

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő köszöntőjében arról beszélt, hogy gyerekkorában a foci mellett a pingpong volt az a sportág amit ő is szívesen játszott az iskolában. 

– Akkor mindenki Jónyer, Klampár és Gergely szeretett volna lenni – emlékezett az egykori világbajnok magyar csapat tagjaira. – Az asztalitenisz méltán népszerű sportág, ma is sokan űzik fiatalok, és idősebbek egyaránt. Én az itt jelenlévő veterán asztaliteniszezőknek jó versenyzést, és sportszerű küzdelmet kívánok – zárta beszédét a képviselő. 

Tizenhat asztalon játszottak a Dr. Bándi Andor emlékversenyen 

Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere megnyitójában kiemelte, nagy öröm a város számára, hogy immáron harminchatodik alkalommal láthatja vendégül az ország legjobb veterán asztaliteniszezőit. Ezúttal tizenhat asztalon mérik össze tudásukat a négy nemzetet képviselő sportolók. 

– Ha a játék mellett a szabadidejük engedi ismerkedjenek meg városunkkal, amely az elmúlt egy év alatt is több jelentős látnivalóval bővült, elsősorban a Munkácsy Negyedben – fejezte be az alpolgármester.    

A Békés vármegyei játékosok több érmes helyezést értek el a kétnapos, jól szervezett viadalon. A 60–64 éves férfiak mezőnyében párosban a Csarnai Gábor, Sebestyén Sándor (Békési TE) duó a tavalyi bronzérmes helyezés után ezúttal a dobogó legfelső fokára állhatott. Egyéniben Bunda Szabolcs (Csaba Fly AE) és a gyomaendrődi Ágoston István lett érmes, ők a harmadik helyen végeztek.

Veres-Csőke Gabriella és Balogh Bernadett  párosban harmadik lett.

        

Békés vármegyei dobogósok 

Egyéni 

Férfiak. 40–49 évesek: 3. Bunda Szabolcs (Csaba Fly AE). 70–74 évesek: 3- Ágoston István (Gyomaendrődi ASE). 

Páros

Nők. 40–49 évesek. 3. Balogh Bernadett, Veres-Csőke Gabriella (Békési TEAM).
Férfiak.  40–49 évesek: 3. Bunda Szabolcs, Várady Zsolt (Csaba Fly AE, Gyulai AK). 50–59 évesek: 3. Kovács Ádám, Tóth Sándor (Pénzügyőr, HED-LAND Mezőberényi SE).  60–64 évesek: 1. Csarnai Gábor, Sebestyén Sándor (Békési TE), 3. Béres Sándor, Boros István (Gyulai AK, Hajdúszoboszló). 65–69 évesek: 3. Kecskeméti János, Turóczy András (Eleki ASE). 70–74 évesek: 3. Dudás István, Zsankó László (Pénzügyőr, Békés Vármegyei Áldozatvédelmi és Bűnmegelőzési Közhasznú Egyesület). 80 éven felüliek: 3. Kepes László, Nyári László (Malév SC, Orosháza). 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában