Labdarúgás

2 órája

Nem bírt egymással a Békéscsabai Előre és a Honvéd - galériával

A 14. helyen álló Békéscsabai Előre és a 15., vagyis kieső pozícióban lévő Bp. Honvéd csapatának is roppant fontos lett volna a győzelem megszerzése, ám mindkét gárdának meg kellett elégednie az egy-egy ponttal a labdarúgó NB II kiesési rangadóján. A Békéscsabai Előre a vasárnapi mérkőzés jelentős részében emberelőnyben játszott.

Gajdács Pál

A másodosztályban még soha nem találkozott egymással a Békéscsabai Előre és a Honvéd. A két csapat egymás mögött áll a bajnoki táblázaton. A kispestiek tíz forduló után 2 győzelem, 1 döntetlen, 7 vereség és 7 ponttal a kiesést jelentő 15. helyen állnak, míg az Előre 2 győzelemmel, 3 döntetlennel, 5 vereséggel 9 pontot gyűjtve a 14. pozíciót birtokolja.

Békéscsabai előre, Bp-Honvéd, sport, labdarúgás, NB II.
A Békéscsabai Előrének is jól jött volna a három pont Fotó: Bencsik Ádám

A Honvéd tűnt agresszívabbnak a mérkőzés elején, a 4. percben Simon Benedek kis híján be is vette Uram kapuját. Hat perccel később már a csabai kapuban landolt a labda, a főszereplő ismét Simon, aki közelről, szép mozdulattal helyezte a labdát a hazaiak kapujába. Pörgős, jó iramú találkozót láthatott a szépszámú publikum. A vendégek nem vettek vissza, a 25. percben némiképp váratlanul a gyors és szemfüles Pintér Norbert révén kiegyenlített a Békéscsaba, majd Kulbecsuk megmozdulása után emberelőnybe is került. Kifejezetten jó, eseményekben bővelkedő mérkőzést láthatott a publikum itt is, ott is egy-egy góllal.

Nem tudott újabb gólt lőni a Békéscsabai Előre

Kevesen hitték, hogy az érdemi dolgok már az első félidőben megtörténtek, a szünet után nagy rohanást, de kevesebb igazi nagy helyzetet jegyezhettünk fel. Az emberhátrányban játszó Honvéd arra vigyázott, hogy ne kapjon gólt. A lilák igyekeztek minél többször zavarba hozni a védelmet, de csak kapufáig jutottak el, így meg kellett elégedniük az egy ponttal.

10. perc: Benczenleitner adta be a labdát az alapvonal közeléből, a berobbanó Simon Benedek pedig ballal a bal alsó sarokba tekerte a labdát, 0–1.

25. perc: Albert a saját térfeléről ívelte át a labdát a túloldalra, az egyik honvédos védő rosszul ért bele, ami Pintér elé került, ő pedig a kifutó kapus fölött jobbal, 12 méterről a kapu közepébe emelt, 1–1.

40. perc: Czékus iramodott meg középen, Kulbecsuk csak szabálytalanul tudta megállítani, a játékvezető piros lapot adott a Honvéd játékosának. 

Csató Sándor: – Szerettük volna már az elejétől minél többet birtokolni a labdát, támadásokat vezetni, de az ellenfél nem engedett bennünket kibontakozni. Egy nagy védelmi hibából gólt kaptunk, de az első húsz perc után magunkhoz tértünk. A második félidőben szerettük volna a labdákat a szélekig vinni, de kevés értékelhető beadás volt. Nyerni akarunk, de nem sikerült.

Laczkó Zsolt: – Jól kezdtük a mérkőzést, agresszívan letámadtunk. Amikor megszereztük a vezetést, voltak további helyzeteink, de sajnos nem jönnek azok a pluszok, amivel el tudnánk dönteni a mérkőzést. Egyéni hibából hátrányba kerültünk, azután már nehéz volt játszani. A második félidőben tudatosan visszaálltunk, de még így is voltak lehetőségeink. Amikor nem tudsz nyerni, a legfontosabb, hogy ne kapj ki.

Békéscsaba 1912 Előre–Bp. Honvéd 1–1 (1–1)

NB II.-es labdarúgó-mérkőzés. Békéscsaba, 1460 néző. V.: Sipos (Horváth Z., Szalai D.)

Békéscsaba: Uram – Fazekas L., Albert, Csató M. (Szabó B., a szünetben) – Gyenti (Maronyai, 87.), Hodonicki, Pintér N. (Sármány, 65.), Hursán, Mikló – Czékus (Vólent, 87.), Szatmári I. (Zádori, 74.). Vezetőedző: Csató Sándor.

Bp. Honvéd:  Tujvel – Pauljevics, Kulbacsuk, Szabó T. – Benczenleitner, Csilus, Kesztyűs B. (Sigér Á., 67.), Hangya, – Lőrinczy (Pekár, 44.) – Medgyes (Ihrig-Farkas, 83.), Simon B. (Keresztes, 67.). Vezetőedző: Laczkó Zsolt.

Sárga lap: Albert I. a 9., Pauljevics a 35., Benczenleitner az 52., Hodonicki a 71., Csilus a 85., Tujvel a 90. percben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában