Kézilabda - NB I./B

2 órája

A Diósgyőr a végén döntötte el

Már pénteken letudták az NB I. B-s bajnokság ötödik játéknapját a békési kézilabdázók. Az újonc Diósgyőr vendégeként léptek pályára, melyet a felkészülés során odahaza már legyőztek. Most élesben is megtehették volna ugyanezt, amennyiben a meccs végjátékában nem „fagy le” a támadójátékuk.

Bakulya Mihály

Takács hétméteres védésével indult a meccs, majd gyorsan 3–1-es vezetésre tettek szert a látogatók. A Diósgyőr gyakorlatilag egyetlen percen belül egalizált, azután pedig fej-fej mellett haladt a két csapat a félidő derekáig. 

Diósgyőr; Cifra Tibor; Békés
A Diósgyőr otthonában Cifra Tibor tanácsait jószerivel csak Takács kapus fogadta meg. Fotó: Jenei Péter 

Rendre a békésiek vezettek minimális különbséggel és a borsodiak egyenlítgettek, ám ekkor majd 9 percen keresztül csak Haszilló tudta egyszer bevenni Torma Antal kapuját, ezt kihasználva a piros-fehérek 11–8-as előnyre tettek szert. Cifra Tibor időkéréssel próbálta meg felrázni tanítványait, a játék minősége azonban ekkor még nem igazán javult. A kevesebbet hibázó és a kapu előtt is pontosabb DVTK a 25. percben már 13–9-re vezetett. A végjátékra összeállt a békésiek védekezése, ebből kiindulva, gyors gólokkal felzárkóztak és a szünetig ledolgozták hátrányukat.

Diósgyőr: feltámadás a végjátékban

A második félidőt Sütő Döme gólja indította, amire még válaszolt a Diósgyőr. A folytatásban azonban majd tíz percen át csupán egyszer tudták megleckéztetni a kapuban parádézó Takácsot, így az akadozó támadójáték ellenére a 42. minutáig 17–20-ra módosult az eredmény. A házigazdák az egykori békési játékos Kohlrusz Levente eredményességével zárkóztak fel, az 51. percben 22–22-nél utol is érték a támadásait sorozatban elrontó békésieket. Cifra Tibor játékmegszakítását követően úgy tűnt használtak az intelmek, az 56. percben Haszilló 23–25-re alakította az eredményt, innen viszont már csak borsodi gól született, Kohlrusz pedig 7 másodperccel a vége előtt a két pontot érő gólt is megszerezte a hazaiaknak.
Cifra Tibor: – A második félidőt uralva, csak magunknak köszönhetjük azt, hogy pont nélkül kell, távoznunk Diósgyőrből.

Diósgyőri VTK–PV-CENTRAL-Békési FKC 26–25 (15–15)

NB I. B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Miskolc, 250 néző. Vezette: Sándor György, Szabó Balázs.

Békés: TAKÁCS 1 – Kepess 3, Haszilló 5, Dobos, Breuer 2, Varsandán 4 (2), Novák Zs. 4. Csere: Markóczy (kapus), Kovács Sz. 1, Novák E., Árpási 3, Balogh B., Sütő 1, Szabó Á., Horváth L. 1. Edző: Cifra Tibor. A Diósgyőr legjobb góldobói: Gál 7, Gulácsi 5, Kohlrusz 4 (1).

Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 5/2, ill. 3/2.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában