Kézilabda - NB I.

3 órája

Idén már rangadó az Előre és a Mosonmagyaróvár párharca

Értékes pontot szerzett az utolsó másodpercekben lőtt góllal a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE női kézilabda-csapata a Moyra-Budaörs Handball otthonában az elmúlt hétvégén, ami ebben a rendkívül kiegyenlített NB I.-es bajnokságban még inkább felértékelődhet. Szombaton újabb fontos mérkőzés vár az Előre NKSE-s lányokra, akik a Motherson-Mosonmagyaróvári KC-val csapnak össze Békéscsabán.

Gajdács Pál

A Tappe-Békéscsabai Előre NKSE az Alba Fehérvár KC legyőzésével, majd a budaörsi döntetlennel szerzett összesen három ponttal a 14 csapatos NB I.-es mezőny 9. helyén áll. A tolongás persze akkora a középmezőnyben, hogy az utolsó Kisvárda is csak egy egységgel van a lila-fehérektől lemaradva.

Előre NKSE, kézilabda, NB I.
Sara Sablic (fehérben) a védelem egyik oszlopa az Előre NKSE csapatában, sok múlhat rajta a Mosonmagyaróvár ellen is
Fotó: budaörshandball.hu

Budaörsön sokáig nem úgy tűnt, hogy pontszerzés lesz a vége, mert a hazaiak az első percektől eltekintve végig vezettek és nagyon úgy festett, hogy be is húzzák a mérkőzést. Bencsik Bojánáék azonban hittek abban, hogy lehet még keresnivalójuk, és éppen a fiatal beállónak köszönhetően, nyolc másodperccel a dudaszó előtt beérték vendéglátójukat. A csabaiaknál kilenc hónap kényszerű távollét után újra pályára lépett a szerb válogatott átlövő, Marija Lanistanin, aki ráadásul jó játékkal járult hozzá az eredményhez.

Idén győzelmi eséllyel lép pályára az Előre NKSE

Szombaton két hét után ismét a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban játszanak a lila-fehérek, méghozzá a tavalyi bronzérmes Motherson Mosonmagyaróvári KC ellen. Kevesen gondolták volna, hogy a tavalyi pontvadászatban a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC-tól csupán négy pontra lemaradó mosoniak az idei első öt forduló után az alsóházban kullognak (12. helyen állnak jelenleg), idén egyedül csak a Budaörsöt tudták két vállra fektetni. A Győr, a Ferencváros (tavaly mindkét nagyágyút „elkapták”), az Alba Fehérvár, legutóbb pedig a Vác is kifogott Gyurka János csapatán.

A Békéscsaba utóbbi hetekben mutatott jó játéka és az ellenfél eredménytelensége felbátoríthatja a lila-fehér egységet, ám azért nem árt az óvatosság, mivel a Győr-Sopron vármegyeiek a sok távozó ellenére is erős játékoskerettel bírnak. A nyár folyamán öt játékost igazoltak, a kapus Caroline Martins a Zwickautól, Mélanie Halter a Metz, a jobbszélső Molnár Dorottya a NEKA, Pipy Wolfs az Elche együtteséből igazolt Mosonmagyaróvárra és új a békéscsabai nevelés, a Fradit nyáron elhagyó Kukely Anna is.

A Békéscsaba legutóbb két évvel ezelőtt decemberben tudta legyőzni az óvári csapatot hazai pályán 29–24-re. Az előző idényben viszont mindkétszer a mosonmagyaróváriak győztek a pályájukon 39–30-ra, Békéscsabán 42–21-re. Van tehát miért revansot venni a viharsarki csapatnak. A szombat esti ütközetet a Paska Dániel, Vastag Sámuel bírópáros fújja.

A Budaörs elleni mérkőzést így értékelte Rác Sándor, a csabaiak mestere

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában