Békéscsaba

3 órája

Megszűnik a lőtér a 4-es honvéd utcában

Megszűnik a mostani év végével a lőtér Békéscsabán, a 4-es honvéd utcai sporttelepen. A lőtér egyhektáros területét jövő évtől Békéscsabai Utánpótlás-nevelő FC és a Békéscsaba 1912 Előre SE veszi bérbe, és a tervek szerint a bontások után ott fejlesztéseket is végrehajt – derült ki a városi közgyűlés minap tartott ülésén.

Licska Balázs

A városi közgyűlés elé került előterjesztésben azt írták, hogy tavaly nyáron volt egy nagy vihar, ledőlt a 4-es honvéd utcai lőtér külső betonkerítésének egy része. A lőteret üzemeltető Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. megvizsgáltatta a lőtér teljes betonszerkezetét, és a szakértő megállapította, hogy a lőtér – főleg szerkezeti okokból – nem elégíti ki a tartós és biztonságos használatra vonatkozó követelményeket. Meghatározta, hogy csak 2025 nyaráig lehetne így használni, és hogy fel kell újítani. A becslések szerint ez legalább 100 millió forintot tenne ki.

lőtér, 4-es honvéd utca, megszűnik
Legalább 100 millió forintba kerülne a felújítása, megszűnik a lőtér a 4-es honvéd utcában. Illusztráció: MW-archív

Év végével megszűnik a lőtér a 4-es honvéd utcában

A grémium számára javasolták a lőtér megszüntetését, és a városi közgyűlés úgy döntött, hogy év végével meg is szünteti azt. Mivel az egyhektáros terület mellett, a 4-es honvéd utcai sportkomplexum berkein belül működik a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia – a Békéscsabai Utánpótlás-nevelő FC és a Békéscsaba 1912 Előre SE –, a sportszervezetek jelezték, hogy bérbe vennék ezt a területet. Saját költségen vállalták a lőtérrel kapcsolatos bontási és területrendezési feladatokat. Ezt követően fejlesztenének, például újabb pályákat építenének itt.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában