Labdarúgás - Vármegyei II-III. osztály

3 órája

A trónkövetelők játéknapja lehet

Az alacsonyabb szintű vármegyei labdarúgó-bajnokságokban úgy hozza a sorsolás, hogy az élen álló együttesek vagy szabadnapjukat töltik, vagy idegenben szerepelnek. A trónkövetelők ezt használnák ki az előzésre, vagy arra, hogy tömörítsék a mezőnyt. A Szabadkígyós és a Kamut ebből a helyzetből lépéselőnyben van.

Bakulya Mihály

A trónkövetelők a II. osztályú déli szekcióban 4 pont hátrányban vannak a kígyósiakkal szemben. Hasonló a helyzet a harmadik vonal Közép csoportjában, ahol a gádorosiak számukra legjobb esetben is csak megközelíthetik hétvégi ellenfelüket.

Vésztő; trónkövetelők; Békés
A trónkövetelők közül a vésztőiek múlt héten a békésiek veretlenségét vették el, most pedig az első helyükre pályáznak. Fotó: Kuti István

Az élre vágható trónkövetelők

Az említett estekkel ellentétben, további három divízióban gazdát cserélhet az első hely. Erre a harmadik ligás Vésztő és Kevermes pályázik legjobb kilátásokkal.

A második vonal Északi csoportjában az első négy helyezett egymás ellen játszik, így azután tovább tömörülhet az amúgy is „sűrű” mezőny. Ezt kihasználva a csabai vasutasok és a szentandrásiak is javíthatnak pozíciójukon.

  • A program. Északi csoport, 9. forduló. Október 19., szombat, 14.30: Békéscsabai MÁV SE (6.)–Dobozi SE (7.), Csanádapácai EFC (2.)–Sarkadkeresztúri SE (4.), Köröstarcsai KSK (9.)–Békésszentandrási HMSE (5.). Október 20., vasárnap, 14.30: Mezőberényi LE (3.)–Magyarbánhegyesi FC (1.). Szabadnapos: Csabacsűdi GYLSE (8.).

A Déli csoport élén hét forduló után veretlenül álló Szabadkígyósra nehéz hétvégi menet vár az újonc Végegyháza otthonában. Üldözői közül a Mezőmegyer hazai pályán szerepel a bravúrokra is képes Csorvás ellen. Az Elek szabadnapos lesz, vagyis pillanatnyilag nem gyarapíthatja pontjai számát, Lőkösházán pedig a negyedik felsőházi hely sorsa a tét.

  • A program. Déli csoport, 9. forduló. Október 19., szombat, 11.00: Mezőmegyer SE (2.)–Csorvási SK (5.). 14.30: Újkígyós FC (8.)–Battonyai TK (9.). Október 20., vasárnap, 14.30: Lőkösháza KSK (4.)–Tótkomlósi TC (6.), Végegyházi SE (7.)–Szabadkígyósi SZSC (1.). Szabadnapos: Eleki USE (3.).

A III. osztályú bajnokságban északon a Vésztő és a Zsadány is megelőzheti a listavezető Békést. Utóbbi szabadnapját tölti, a két veretlen üldöző viszont papíron esélyesebbnek tekinthető aktuális ellenfelénél. Persze azért akad már annyi meglepetés, hogy egyértelműen egyetlen párharcban se lehessen állást foglalni.

  • A program. Északi csoport, 7. forduló. Október 19., szombat, 14.30: Zsadányi KSE (3.)–Sarkadi KLE (4.). Október 20., vasárnap, 14.30: Bucsa SE (7.)–Okány KSK (5.), Kötegyáni FC (6.)–Vésztői TK (2.). Szabadnapos: Békési FC II. (1.).

A Közép csoportban a listavezető Kamut csapatát a veretlensége megőrzése vezérelheti a legerősebbnek tűnő konkurense otthonában, a gerlaiakat pedig az első pontjuk megszerzése motiválhatja a tabellaszomszéd ellen.

  • A program. Közép csoport, 7. forduló. Október 19., szombat, 14.30:
    Gádorosi LSE (3.)–Kamuti SK (1.), Gerlai SE (6.)–Kardos KSK (5.). Szabadnapos: Mezőmegyer SE II. (2.), Telekgerendási LSC (4.).

A Déli csoportban a Kevermes és a Kaszaper is utolérheti pontszámban az élen álló, ám pihenőjét töltő Medgyesbodzást. Ennek elérése látszatra a dél-keleti szomszédvári rangadót rendező Kevermes számára lesz nehezebb a Kunágotával szemben.

  • A program. Déli csoport, 7. forduló. Október 19., szombat, 14.30: Mezőkovácsházi TE (6.)–Medgyesegyháza SE (5.). Október 20., vasárnap, 14.30: Kevermes SE (2.)–Kunágotai TE (4.), Békéssámsoni SK (7.)–Kaszaper FC (2.). Szabadnapos: Medgyesbodzás SE (1.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában