Fegyelmi határozatok

2 órája

Üresen marad a vasutasok kispadja

Választékos ügyeket tárgyalt keddi ülésén az MLSZ Békés Megyei Igazgatóság fegyelmi bizottsága (FEB). Mint az a határozatokat összesítő hivatalos közlönyből kiderült, három bajnoki mérkőzés erejéig üresen marad a csabai vasutasok kispadja. Ezen felül másfél tucat játékost tiltott el rövidebb-hosszabb időre a grémium.

Bakulya Mihály

Akad olyan klub, amelyet a hétvégi hiányossága miatt írásbeli figyelmeztetésben részesített a FEB, egy másiknak tartósan üresen marad a kispadja, nyolc továbbinak viszont pénzbüntetést kell fizetnie a játékosai túlzott színes lap gyűjteményéért. A jótékony alap közel 140 ezer forinttal gyarapszik ezáltal.

csabai vasutasok, üresen marad a kispad, Dohányos Zoltán
Mesterük eltiltásával három meccs erejéig üresen marad a kispad a vasutascsapatnál. Archív fotó

Üresen marad Dohányos Zoltán helye

Dohányos Zoltán sportszakembernek (Békéscsabai MÁV) a csapata elkövetkező három bajnoki mérkőzését kell a nézőtérről nyomon követnie, tekintettel arra, hogy a FEB ennyi időre tiltotta el a kispad használatától,

A fegyelmi bizottság a felnőttek esetében Durkó Lászlóra (Mezőberény), Tanner Gergőre (Végegyháza), Szijjártó Dominik Maximiliánra (Gádoros), Szatmári András Dominikra (Kardos) és Szarvas Károlyra (Kamut) egyaránt két-két soron következő bajnoki mérkőzésről szóló eltiltást szabott ki.

A grémium október 29-ig szóló, határozott időtartamú játékmegvonásról döntött Mittnacht Tibor Richárd (Végegyháza) és Reszelő József (Békés) ügyében. 

A Fegyelmi Szabályzat 9. § c. 3. pontja alapján határozat hozatala nélkül kell a soron következő bajnoki mérkőzést kihagynia a két sárga lapot kapó Potocska Péternek (Békéscsabai MÁV), Tóth Jánosnak (Mezőberény), Zsömbörgi Richárdnak (Békéscsabai MÁV), Medve Ádám Jánosnak (Békés), Tasi Kristófnak (Békésszentandrás) és Bíró Eriknek (Csorvás).

Az utánpótláskorú játékosok esetében Osztódi Martin (Jamina SE U19) és Horváth Olivér (Csabai AK U17) 3-3, Lakatos Tibor (Csabai AK U17) 2, Sztán Zoltán (Battonya U19) és Szabó Márk László (Medgyesegyháza U17) egy-egy soron következő bajnoki mérkőzést lesz kénytelen kihagyni.

Színes lapok halmozása miatt a Békési FC 21 000, a Békéscsabai MÁV SE 20 000, a Nagyszénás SE 18 000, a Békéscsaba 1912 Előre 18 000, a Mezőberényi LE 17 500, az Újkígyós FC 17 500, a Jamina SE 15 000, a Csanádpácai EFC 12 500 forint pénzbüntetést kapott.

A FEB a Gerlai SE sportszervezetét írásbeli figyelmeztetésben részesítette, amiért nem biztosította a digitális jegyzőkönyv elkészítésének feltételeit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában